Golf v Alpách - Nassfed - hotel Erlenhof ****, Aquarena v ceně / č.8672 - CK Turista

Golf v Alpách - Nassfed - hotel Erlenhof ****, Aquarena v ceně / č.8672

č. 8672

Výborná podzimní golfová dovolená v jižním Rakousku (NEOMEZENÉ UNLIMITED GREEN FEE NA MISTROVSKOU 18 GAILTALGOLF ZA 15 EUR ) spojená s rekreaci a turistikou v pohádkovém okolí věhlasného střediska Nassfeld na rakousko – italském pomezí (příznivé golfové počasí do konce října). Ubytování…

4,5 - denní zájezd země: Rakousko
bez dopravy polopenze 01.01.0001 cena od: 0
Výborná podzimní golfová dovolená v jižním Rakousku (NEOMEZENÉ UNLIMITED GREEN FEE NA MISTROVSKOU 18 GAILTALGOLF ZA 15 EUR) spojená s rekreaci a turistikou v pohádkovém okolí věhlasného střediska Nassfeld na rakousko – italském pomezí (příznivé golfové počasí do konce října). Ubytování na kraji letoviska Kötschach – Mauthen, v krásném hotelu Erlenhof**** (vzhledem k zaměření na golf a rodiny jej najdete také pod názvem Kinder Golf Hotel), jeho depandanci Stammhaus *** a skvělých apartmánech. Přímo v hotelu je jednoduchý putting green. Nejbližší nádherné golfové hřiště Gailtalgolf (na výstavbě se podílel sám „Černý rytíř“ - Gary Player) je vzdáleno cca 18 km. V okolí najdete další golfové perly Korutan. Jen 26 km je to na zřejmě nejkrásnější 9 jamkové hřiště Rakouska, kouzelný Golfclub Drautal. A za necelou půlhodinu dojedete na známé 27 jamkové golfové hřiště Dolomitengolf v Lienzu pod bizarními štíty Lienzských Dolomit. Jelikož je majitel hotelu Erlenhof úzce zapojený do korutanského golfu, mohou jeho hosté zakoupit neomezené UNLIMITED Green fee (na 36 i více jamek) na významné mistrovské hřiště Gailtalgof za neuvěřitelných 15€ (standardní cena 68€). Děti do 15 let hrají za 10€, děti do 12 let v doprovodu dospělého zdarma (a pak že je golf drahý sport ?!). Jednoduše skvělá golfová dovolená za mimořádně výhodnou cenu. Navíc bohatý program (hory, lanovky, aquapark, jezera, muzea atd.) pro účastníky, kteří „prozatím“ golf nehrají.

Korutany mají mimo vynikajících golfových hřišť také příznivé klimatické podmínky umožňující hru od jara do podzimu. Oblast je známa teplým a slunečným počasím, které ji vysloužilo název "rakouská Riviéra". Nad kouzelnými jezery se vypínají štíty Alp, tudíž i v parném létě je zde možno najít hřiště (např. Gailtalgolf - Nassfeld, Bad Kleinkirchheim, Berg in Drautal), kde je teplota pro golfisty „přijatelná“. Navíc je to zde jen 510 km z Brna a cca 550 km z Prahy.

Kötschach – Mauthen je známé centrum turistiky, horolezectví a cykloturistiky. V okolí najdete úžasné výhledy na hory, horská jezera, divoké vodopády a úchvatné kaňony. Místní hory jsou známy pod souhrnným názvem Jižní vápencové Alpy. Pro zájemce o military (a nejen pro ně) možná návštěva zachovalých horských pevností z 1. světové války. V městečku skutečně mimořádné muzeum věnované bojům v horách. V dnešní napjaté době jistě stojí za návštěvu „krásný“ vojenský hřbitov obětí místních bojů (s překvapivě velkým počtem rodáků z Čech a Moravy).

Cílem koupánichtivých dětí i dospělých je známá Aquarena. Najdete zde víceúčelové bazény, tobogán, sportovní bazén, kryté bazény, dětský bazén, masážní trysky atd. V lázeňské části aquareny pak finskou saunu, tepidarium, parní lázeň. V parném létě uvítáte koupání v romantickém lesním koupališti Waldbad Mauthen.

18+6 JAMKOVÉ HŘIŠTĚ NASSFELD GOLF (mapa hřiště zde)
Překrásné nové golfové hřiště v Karnišských Alpách, vedle známého střediska Nassfeld projektoval a v roce 2009 sám otevíral sám černý rytíř Gary Player. Hra pod úchvatnými vápencovými štíty Alp je nezapomenutelná. Golfisty láká svými 18 mistrovskými jamkami (par 72), začátečníci přivítají 6 jamkovou akademii. Velkou výzvou je ostrovní jamka č.7. Komplex navíc nabízí veškeré potřebné zázemí a vynikající, rozsáhlé cvičné plochy (driving range, putting, chipping).
Info a foto k hřišti Nassfeld golf: ZDE

Délka:

muži

5.641 - 6.460 m (dle odpaliště)

ženy

5.074 - 5.382 m (dle odpaliště)



9 jamkové hřiště Golf Clubu Drautal (mapa) 
Překrásné romantické rodinné 9 jamkové hřiště (par 62) obklopené štíty Korutanských Alp. Jedna z nejkrásnějších rakouských devítek leží v mírně zvlněném terénu vedle řeky Drávy. Nabízí skvělé možnosti pro strávení příjemného dne s golfem a samozřejmě také rekreaci v alpském prostředí. Je zde možno s celodenním Fee zahrát i 36 jamek (hřiště je přece jen kratší, takže to nevyžaduje enormní zátěž). Nabízí veškeré potřebné zázemí (driving range, putting, chipping).
Info a foto k hřišti Drautal golf

Délka:

muži

žlutá

4.014 m (CR 62,5, SR 101)

ženy

červená

3.666 m (CR 63,3, SR 100

oranžová

3.356 m (CR 61,8, SR 95



27 jamkové hřiště Dolomitengolf (mapa)
Skvělý golfový rezort ležící pod čarokrásnými štíty Lienzských Dolomit. Nedaleko kouzelného historického města Lienz (doporučujeme návštěvu) leží v údolí řeky Drávy krásné 27 jamkové golfové hřiště. Samozřejmě nabízí veškeré potřebné zázemí (driving range, putting, chipping). Umožňuje kombinaci her na 3 místních devítkách.

Ubytování

Krásný hotel**** Erlenhof leží v letovisku Kötschach – Mauthen, pod čarokrásnými štíty Jižních vápencových Alp. Je to centrum turistiky, golfu (3 hřiště v okolí 25 km) i kulinářství. V hotelu ochutnáte speciality majitele Franze Guggenbergera, který se řemeslu vyučil v nejznámějších italských kuchyních. Toto je viditelné na menu v Erlenhofu. Franz Guggenberger nabízí italské speciality i typické pokrmy korutanské kuchyně připravované z místních surovin, jako jsou sýry a masové speciality. Hotel se taktéž specializuje na nabídku kvalitních, především středoevropských vín a speciálních piv z místního pivovaru.
Hotel je také centrem golfu (majitel sponzoruje jamku č. 3 v Gailtalgolfu). Pro zájemce (i ty nejmladší) je zde putting green, v blízkém okolí 3 golfové hřiště (v okruhu 75 km další 3).
Erlenhof se skládá z
  • hlavní budovy = hotel Erlenhof****
  • vedlejší dependance = penzion Stammhaus***
  • několika krásných apartmánů: cca 100 m od Erlenhofu (bez stravy)
  • V Erlenhofu najdete mimo vyhlášené restaurace také finskou saunu, fittness, krytý i dětský (Erlenhof je také dětský golf-hotel) putting green, lezeckou stěnu se skluzavkou, stolní tenis, badminton, dětské hřiště, obří trampolína, prolézačky (svým vybavením je Erlenhof zaměřen na rodiny s dětmi). Hosté mají v ceně zdarma vstup do Aquareny (1 km), lesní koupaliště (jezírko) Waldbad Mauthen (800 m) parkoviště a fantastickou slevu na Green fee.
    Všechny pokoje jsou vybaveny koupelnou se sprchou nebo vanou/WC, kabelovou TV, fénem, tresorem. Pokoje mají připojení na internet, většina pokojů je s balkonem, 2/3 pokojů má 30-35 m² a 1/3 přibližně 35-50m².
  • Pokoj dvoulůžkový standard (30 - 35 m²), (2 lůžka, některé s jednou přistýlkou)
  • Velké vícelůžkové pokoje (jen v hlavní budově Erlenhof****, 35 - 50m²): 4 lůžka (dále možnost 1 – 2 přistýlky)
  • Stravování

    Polopenze: podávané v hlavní budově.
  • snídaně formou bohatého, italsko – rakouského bufetu
  • výborné večeře - polévka, výběr ze 3 hlavních jídel, salátový bufet, desert


  • Doprava

    Bez dopravy. Vzdálenost cca:
  • z Brna 510 km
  • z Prahy 550 km
  • V CENĚ

    • Ubytování s polopenzí: Erlenhof**** nebo Stammhaus*** (délka dle výběru)
    • Aguarena
    • Lesní koupaliště Waldbad
    • Využití sportovního zařízení hotelu (putting, horolezecká stěna, stolní tenis, badminton atd.)
    • WIFI
    • Sauna
    • Pojištění CK proti úpadku
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    • Neomezené unlimited Greenfee na 18 jamkové hřiště Gailtalgolf: 15€/osoba, 10€/dítě do 15 let (zajištění a platba v hotelu)
    • cestovní pojištění (nepov. příplatek) - viz. nabídka CK

    PŘÍPLATKY

    • 1-lůžkový pokoj Erlenhof**** /noc (příplatek: 430 Kč)
    • 1-lůžkový pokoj Stammhaus*** / noc (příplatek: 300 Kč)

    SLEVY

    • Dítě do 1 roku (se 2 dospělými) = zdarma
    • Dítě do 5 let na přistýlce se 2 dospělými (hotelový pokoj) = sleva 50%
    • Dítě do 11 let na přistýlce se 2 dospělými (hotelový pokoj) = sleva 35%
    • Dítě do 15 let na přistýlce se 2 dospělými (hotelový pokoj) = sleva 30%
    • Sleva "stálý zákazník" (viz. podmínky CK)
    Podrobnosti „Jak objednat“        termín možno přizpůsobit

    Turistické informace

    Výhody nabídky