Turistika a rekreace Alpy - Totes Gebirge, hotel***, turistická karta v ceně, OBSAZENO / č.4801 - CK Turista

Turistika a rekreace Alpy - Totes Gebirge, hotel***, turistická karta v ceně, OBSAZENO / č.4801

č. 4801

Vysokohorská turistika a rekreace v Národním parku Gesäuse (vlastní sestra Dolomit) a nejsevernějším alpském masivu Totes Gebirge , (nejvyšší štít Großer Priel 2.515m). Ubytování v oblíbeném hotelu*** Huttersberg . Hotel leží pod kouzelnými štíty severních vápencových Alp mezi známými…

7 - denní zájezd země: Rakousko
autobusem polopenze 19.08.2024 cena od: 11 480
Vysokohorská turistika a rekreace v Národním parku Gesäuse (vlastní sestra Dolomit) a nejsevernějším alpském masivu Totes Gebirge, (nejvyšší štít Großer Priel 2.515m). Ubytování v oblíbeném hotelu*** Huttersberg. Hotel leží pod kouzelnými štíty severních vápencových Alp mezi známými turistickými a horolezeckými středisky Hinterstoder a Wurzeralm (s velkolepým štítem Warscheneck 2.388m). V ceně zájezdu je skvělá turistická karta, díky níž má návštěvník zdarma mnoho turistických atraktivit (lanovky, soutěsky, bazény, muzea, místní autobusy aj.). Vždy je připraven také nenáročný „rekreační“ program a za dobrého počasí koupání!

TURISTICKÁ KARTA PYHRN - PRIEL
Skvělá karta pro turisty v ceně. Její držitel může zdarma využívat
např.:
Kabinovou lanovku v Hinterstoderu, sedačkovou lanovku v Hinterstoderu, 2 lanovky ve Wurzeralmu, menší lanovku a bazén ve Windischgarstenu. Lanovky zdarma (nahoru a dolů) ušetří kolena i kapsu. Krytý bazén ve Spitalu, bazén v Hinterstoderu, rekreační jezero pod hotelem. Návštěva čarokrásné soutěsky Vogelgesang-Klamm. Muzea národního parku ve Windischgarstenu a Hinterstoderu. Další zajímavá muzea v okolí. Zdarma přeprava veřejnou dopravou (autobusy) v celé oblasti!
Slevy na další zajímavosti (letní sáňkařské dráhy, půjčování kol, vstupy atd.).

Program

1. den: Odjezd v 1.15 z parkoviště v Šilheřovicích přes Brno, Mikulov, Semmering. Ráno příjezd na úpatí Národního parku Gesäuse, k pěknému horskému zámečku Kaiserau ve výšce 1.150m. Nad zámkem se rozkládají čarokrásné vápencové štíty. Především impozantní Admonter Kalbling (2.196m) je skutečným „regionálním Matterhornem“. Z parkoviště výstup k hojně navštěvované alpské chatě Klinke-Hütte (1.500m), která je východiskem horských, vysokohorských i horolezeckých túr. Populární turistický okruh přes vrchol Lahngang (1.778m), salaš Wagenbänkalm (sýry, občerstvení), zpět k zámku. Velmi zdatní a zkušení turisté mohou individuálně vystoupit na zdánlivě nepřístupnou pyramidu Kalbling. Výstup vede přes sedlo a pak méně náročnou jižní stezkou na štít. Nedaleko další dostupný štít Sparafeld 2.247m. V případě velmi nepříznivého počasí „nouzová“ návštěva okolí obřího hradu Strechau, nebo kouzelného městečka Admont s obdivuhodným benediktýnským klášterem. Odpoledne odjezd na ubytování a večeři v hotelu Huttersberg.
  • Následující dny: Denně turistika a vysokohorská turistika v alpském masivu Totes Gebirge. Výjezdy naším autobusem na túru „standardní“ obtížnosti (bez extrémů), případně individuálně náročnější varianta. Také možnost nenáročné vycházky, návštěvy horských chat, koupališť, vodopádů, památek. Turisté mohou během zájezdu individuálně využít dopravu (s kartou zdarma) místními autobusy (vynechat některý náš výlet) a připravit si vlastní, třeba odpočinkově – poznávací program. Místní turistická karta nabízí tolik atraktivit, že je nelze během 6 dnů zhlédnout. V okolí hotelu jsou nenáročné vycházkové trasy, kouzelné jezírko s krásným koupáním, soutěsky, letovisko Windischgarsten aj.

  • 2. den: Po snídani odjezd do Hinterstoderu. Výjezd lanovkami ve známém turistickém a lyžařském středisku na vyhlídkovou plošinu s chatou Höss ve výšce 1.850m. Možné pokračování na předvrchol ve výšce 2.200m, případně dále náročnější zajištěnou stezkou až na štít Schröcken 2.281m a hřebenem na Hochmölbing 2.336m. Nebo nenáročný výstup na zajímavou skleněnou rozhlednu ve výšce 2.000m. Eventuálně jen pohodová rekreační turistika mezi horskými chatami. Odpoledne návrat k hotelu, odpočinek, koupání, večeře, zábava.
    3. den: Výjezd lanovkou na kouzelnou vysokohorskou plošinu Wurzeralm (1.400m). Středně náročný výstup kolem jezírka Brunnsteiner See na divoký vyhlídkový štít Rote Wand (1.872m), dále na chatu Dümlerhütte (1.500m) a zpět na Wurzeralm k lanovce. Možný také výjezd sedačkou na vyhlídku Frauenkar (1.860m). Jen pro zdatné a zkušené vysokohorské turisty výstup až na nejvyšší místní štít, impozantní Warscheneck (2.388 m). Případně jen rekreační turistika.
    4. den: Odpočinkovější kratší výjezd do známého turistického letoviska Windischgarsten. Parkování nedaleko centra u krásného koupaliště (vstup na kartu). Výjezd sedačkovou lanovkou (na kartu) na kopec Wurbauerkogel, návštěva muzea národního parku a skleněné vyhlídkové věže Panoramaturm (vše na kartu). Prohlídka letoviska, náměstí, krátká túra údolím do hotelu.
    5. den: Výjezd do centra městečka Spital am Pyhrn – impozantní poutní chrám, muzeum vysokohorských výstupů, krásný krytý bazén Panoramabad (vše na kartu). Různé „varianty“ dle počasí a kondice. Standardně průstup nádhernou soutěskou s vodopády Dr. Vogelgesang-Klamm (na kartu) k vysokohorské chatě Bosruckhüßtte, případně až k chatě Rohrauerhaus pod monumentálním štítem Grosser Pyhrgas (2.244m). Dále okružní sestup k autobusu. Možnost koupání, nákupů, využití místních autobusů (jezdí na Wurzeralm, k jezerům i zpět k hotelu atd.).
    6. den: Po snídani opuštění hotelu. Přejezd do Hinterstoderu. Možný výjezd lanovkami, případně túra k pramenům řeky Steyer, nebo v televizní anketě vyhodnocenému nejkrásnějšímu údolí Rakouska nad jezírkem Schiererweiher, případně k vodopádům Stromboding. Pro velmi zdatné výjezd místním minibusem k chatě Baumschlagerreith a zde úžasný skalní vyhlídkový okruh Dolomitensteig (částečně zajištěný, lze absolvovat jen za sucha!). Ty unavenější čeká v Hinterstoderu vycházková turistika, vyhřívaný venkovní bazén, muzeum horolezectví, kavárny a obchůdky. Odpoledne odjezd.
    7. den: Po půlnoci příjezd do Ostravy
  • Pozn. Turistiku v horách je nutno přizpůsobit aktuálnímu počasí, povětrnostním podmínkám, zkušenostem a kondici účastníků a situaci na místě. Samozřejmě je nutné příslušné vybavení odpovídající absolvovaným túrám.

  • Ubytování

  • POLOHA: Hotel*** Huttersberg: pěkný hotel nedaleko letoviska Windischgarsten, prakticky v centru masivu Totes Gebirge.
  • VYBAVENÍ: restaurace, recepce, menší bar, parkoviště, Wi-Fi ve společných prostorách
  • AKTIVITY: wellness centrum ( krásná sauna, parní lázezeň, infrasauna), romantická terasa s výhledem na štíty hor, menší venkovní bazén, velká místnost na stolní tenis (2 stoly, doporučujeme vlastní pálky a míčky). Pod hotelem rekreační jezírko s hezkou pláží (vstup na turistickou kartu). Výborný hotel pro turisty. Večer možnost „posedět“ a pobavit se.
  • POKOJE: se sociálním zařízením sprcha/WC, sat TV, sejf, většina s balkónem.
    Dvoulůžkový pokoj - max. obsazenost 2 osoby
    Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou - max. obsazenost 3 osoby
    Dvoulůžkový pokoj se 2 přistýlkami - max. obsazenost 4 osoby
    Jednolůžkový pokoj - max. obsazenost 1 osoba
  • Stravování

    Polopenze:
  • snídaně formou bufetu
  • večeře výběr z menu (rakouské speciality, regionální kuchyně, vegetariánská kuchyně) plus salátový bufet
  • Doprava

    Autobusem
  • Odjezd v 1.15 hod..
  • Přeprava s krátkými přestávkami přes Brno přímo do Rakouska. V průběhu cesty jsou plánovány pravidelné přestávky po 3 - 4 hodinách nepřetržité jízdy na čerpacích/rest stanicích, na cca 10-15 minut. Přesnější informace k nim jsou sděleny v průběhu cesty dle dopravní situace.
  • V CENĚ

    • Doprava autobusem včetně výletů
    • 5x ubytování
    • 5 x polopenze
    • turistická karta PYHRN PRIEL
    • wellness v rámci ubytování (sauna, parní lázeň, stolní tenis)
    • Vedoucí zájezdu
    • Pojištění CK proti úpadku
    • Garanční fond
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    • pojištění storna (nepov. příplatek) = 3,8 % z ceny zájezdu

    PŘÍPLATKY

    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna (nepov. příplatek) / os. (příplatek: 532 Kč)

    SLEVY

    • dítě na přistýlce do 14 let (3., se 2 dospělými) (sleva: -3800 Kč)
    Datum Dní/nocí D1L
    srpen 2024
    19.08.2024 (po) 7/5 11 48014 080 rezervovat

    Vysvětlivky

    • D: osoba v 2-lůžkovém pokoji (v některých možnost přistýlky) / os.
    • 1L: Osoba v 1-lůžkovém pokoji

    Další fotografie

    Turistické informace

    Výhody nabídky