Lyžování a wellness Julské Alpy - hotel**** Savica, skipas a aquapark v ceně /č.2022 - CK Turista

Lyžování a wellness Julské Alpy - hotel**** Savica, skipas a aquapark v ceně /č.2022

č. 2022

Oblíbený autobusový lyžařský zájezd s wellness na Bled pro milovníky romantiky, lyžování, rekreace a termálních bazénů. Lyžování v Alpách ve Slovinsku má své velké kouzlo. Nejsou zde gigantická lyžařská střediska, ty místní největší ( Krvavec, Kranjska Gora, Vogel, Cerkno ) patří…

5 - denní zájezd země: Slovinsko
autobusem polopenze 09.03.2022 cena od: 8 480
Oblíbený autobusový lyžařský zájezd s wellness na Bled pro milovníky romantiky, lyžování, rekreace a termálních bazénů. Lyžování v Alpách ve Slovinsku má své velké kouzlo. Nejsou zde gigantická lyžařská střediska, ty místní největší (Krvavec, Kranjska Gora, Vogel, Cerkno) patří mezi dobré střední. Nachází se v okruhu cca 40 km (Cerkno je vzdálenější) od známého letoviska a lázní Bled. Pro příznivce wellness a velmi dobrého lyžování za velmi výhodnou cenu je zde vše, co hledají. Zájezd je připraven tak, aby vyhověl lyžařům, kteří mohou po lyžování navíc dobře relaxovat v bazénech, wellness centrech a navíc si prohlédnout si kouzelný Bled (hrad, jezero). Je zaměřen na návštěvu tří největších okolních středisek, na které platí místní superskipas Julské Alpy. S výhodným superskipasem Julské Alpy lyžujeme ve proslulém střediku Kranjska Gora (6 lanovek, 10 vleků, 30 km sjezdovek, pravidelné závody Světového poháru) a vysokohorském skicentru Krvavec (přes 30 km sjezdovek ve výšce 1 450 m až téměř 2.000 m, kabinová lanovka, 6 sedačkových lanovek, několik vleků) s nejlepšími sněhovými podmínkami ve Slovinsku a množstvím sněhových děl. Déle je zde skicentrum Vogel, zřejmě krajinářsky nejvelkolepější středisko Slovinska. Vypíná se nad čarokrásným ledovcovým Bohinjským jezerem (nabízí úžasné výhledy na Triglav), sjezdovky stoupají do výšky až 1.900 m. Ve středisku najdete 5 lanovek, několik vleků a výborný Snowboard Park (celkem je zde cca 30 km sjezdových tratí všech druhů obtížnosti). Stále modernizované Cerkno nabízí 4 moderní 4 – 6 sedačkové lanovky, jednu „obyčejnou“ dvousedačkovou lanovku a 2 dlouhé vleky (celkem cca 20 km sjezdovek). Zajímavé je i menší, poměrně blízké a mimořádně dobře hodnocené středisko Šoriška Planina. Novinkou je lyžování v úžasném italském Tarvisiu. Najdete zde 11 lanovek a cca 30 km sjezdovek v nadmořské výšce 800 – 1.800 m. Doslova nezapomenutelná je návštěva pohádkového poutního místa s kostelíkem Monte Lussari ve výšce téměř 1.800m. Sjezdovka s vrcholu do údolí má převýšení 1.000 m, jeji absolvování je skutečným zážitkem. Výhodou je, že náš superskipas umožňuje přizpůsobit program povětrnostním podmínkám. V případě mimořádně špatných sněhových podmínek můžeme využít vysokohorský Krvavec (dlouhodobě jsou zde nejlepší podmínky a nejvíce sněhových děl), pokud je sněhu a mrazu až příliš (také toto se v Julkách poměrně často stává), náš autobus zamíří na níže položené středisko.

Kouzelné jezero Bled a okolní hotely s termálními centry přitahují turisty, golfisty i lyžaře. Léčivé vlastnosti termální vody z Bledu jsou známy od roku 1818. Příznivě působí na pohybové ústrojí, pomáhají od bolesti kloubů (lyžaři vše určitě náležitě ocení). Ideální lyžařská dovolená v okolí letoviska Bled.

Pozn. Nyní se řeší situace se skipasem na Kranjskou Gorou (jedná o něm organizace vydávající skipasy Julian Alpe). Na jednání nemáme vliv, je připravena náhrada, místo dne na Kranjske Goře bude (pokud se situace s KG nevyřeší) lyžování na Vogelu.

Bohužel situace s podmínkami ohledně covidu momentálně znemožnila lyžování mimo Slovinska. I pro krátký, denní výjezd do Itálie, nebo Rakouska (chtěli jsme jim nahradit Itálii) je nyní potřebný test, navíc platný jen 24 hodin (není možné využít test z ČR). Testovat se ve Slovinsku nelze, při „náhodné“ pozitivitě jednoho účastníka by zůstal v zahraniční karanténě celý autobus!

Bohužel situace s podmínkami ohledně covidu momentálně komplikuje lyžování mimo Slovinska. I pro krátký, denní výjezd do Itálie je nutno splnit „italské“ podmínky (očkování, prodělání atd.). Tímto bude (dle aktuálních podmínek) ovlivněn program.

Skimapa Krvavec
Skimapa - CERKNO
Itálie: Skimapa středisko Tarvisio

Nástupní místa a časy odjezdů ZDE

Program

1. den: Odjezd v 6.30 z parkoviště vedle nádraží ČD Ostrava – Vítkovice, dále přes Olomouc a Brno do Rakouska, Slovinska (možnost zvolit dalších 9 nástupních míst). Přeprava s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno přímo do Slovinska. V pozdních odpoledních hodinách příjezd na ubytování do hotelu. Volný program, možná prohlídka Bledu, večeře, návštěva wellness centra Ziva s termálními bazény, bohatá večeře.
2. den: Ráno po snídani (cca kolem 8.15) odjezd na lyžařské středisko Vogel, které nahrazuje Kranjskou Goru (momentálně z organizačních důvodů není ve velkém „julském skipasu“). Celodenní lyžování. V podvečer wellness, koupání a zábava na Bledu. Večeře.
3. den: Ráno po snídani výjezd na středisko dle povětrnostních a sněhových podmínek. V případě horších sněhových podmínek (teplé počasí) Krvavec, nebo Šoriška planina. Za dobrých podmínek možno také vzdálenější Cerkno. Večeře, koupání, procházky.
4. den: Ráno po snídani odjezd na skicentrum Krvavec. Výjezd kabinovou lanovkou na nádherné vysokohorské plató ve výšce 1.450m. Celodenní lyžování ve výšce 1.450 m – 2.000 m. Kolem 16 hodiny odjezd přes Vídeň, Brno, Olomouc na ostravsko.
5. den: Ve velice časných ranních hodinách příjezd do Ostravy (dle stavu silnic).
  • Pozn. program se přizpůsobí aktuálnímu stavu sněhu, počasí a sjízdnosti silnic (o případné úpravě rozhoduje po konzultaci s recepcí hotelu a dle zpráv informačních center a správy silnic vedoucí zájezdu).
  • Je třeba dodržovat místní aktuální epidemiologická nařízení, v rámci nichž může dojít k určitým změnám, omezením.

  • Ubytování

  • POLOHA: hotel **** Savica Garni: nově renovovaný hotel ležící poblíž kouzelného jezera Bled, vedle (jen 70 m) hotelu RIKLI BALANCE**** superior, ve kterém najdete nádherné wellness centrum Ziva. Hotel Savica nabízí velmi dobré ubytování a výborné podmínky také pro rodiny s dětmi.
  • VYBAVENÍ: jídelna, ve které se podávají snídaně, menší aperitiv bar, hrací místnost a prostory pro děti, vstupní hala, parkoviště.
    Hoteloví hosté mají zdarma vstup (na 3 hodiny denně) do wellness centra ZIVA (bazénový komplex, voda 30° C) ve vedlejším hotelu**** Rikli. Je zde termální bazén propojený s celoročním venkovním bazénem (s výhledem na jezero a hrad), tobogán, dětský bazén, vířivky, jacuzzi na terase, relaxační prostory. Za poplatek (pro hosty hotelu sleva) je saunové centrum.
  • POKOJE
    > dvoulůžkový pokoj s možností jedné přistýlky: sprcha/WC, kabelová TV, kab. přípojka na internet, tresor, minibar, balkón.
    jednolůžkový pokoj: menší pokoj podobě vybavený jako 2L, často bez balkonu, k dispozici jen jeden pokoj na zájezd.
  • V případě exponovaných termínů je možná změna ubytování v ještě luxusnějších hotelích Park**** nebo Rikli****.

    Stravování

    Polopenze
  • snídaně formou bufetu v jídelně hotelu Savica
  • večeře formou neomezeného bufetu (saláty a výborné zákusky jsou zde samozřejmostí) podávaná ve velké restauraci hotelu**** superior RIKLI (v tomto hotelu naleznou zájemci další restaurace a bar).
  • Doprava

    Autobusem
  • Odjezd v 6.30 hod. od železničního nádraží Ostrava-Vítkovice.
  • Další nástupní místa, na nichž autobus zastavuje pouze v případě jejich uvedení v SoZ, jsou po trase: Frýdek-Místek, Příbor, Nový Jičín, Hranice, Olomouc, Prostějov, Výškov, Brno, Mikulov. Časy a přesná místa odjezdu jsou k dispozici na webu, odkaz na něj v popisu tohoto zájezdu.
  • Přeprava s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno přímo do Rakouska, Slovinska. V průběhu cesty jsou plánovány pravidelné přestávky po 3 - 4 hodinách nepřetržité jízdy na čerpacích/rest stanicích, na cca 10-15 minut. Přesnější informace k nim jsou sděleny v průběhu cesty dle dopravní situace.
  • Možnost zakoupení místenky
  • V CENĚ

    • Doprava autobusem
    • Každodenní doprava na sjezdovky a zpět
    • 3 x ubytování (ložní prádlo v ceně)
    • 3 x polopenze
    • 3denní Superskipas Julské Alpy
    • Vstup do bazénové části wellness centra Ziva (denně na 3 hodiny)
    • Vedoucí zájezdu
    • Pojištění CK proti úpadku
    • Garanční fond
    • DPH
    • *je třeba dodržovat místní aktuální epidemiologická nařízení, v rámci nichž může dojít k určitým změnám, omezením

    CENA NEZAHRNUJE

    • pobytová taxa a místní poplatek cca 10€/os. (platba na místě)
    • Zdravotní doklady, testy aj. v případu aktuálního požadavku pro vstup do země a při návratu dle našeho MZV a úřadů navštěvované země. Tyto „budoucí“ možné náležitosti nejsou součásti ceny zájezdu/pobytu. Jejich zajištění a úhrada bude na účastníkovi.

    PŘÍPLATKY

    • místenka v autobuse (nepovinný příplatek) (příplatek: 150 Kč)
    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna + připoj. na covid-19 (nepov. příplatek) / os. (příplatek: 435 Kč)
    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna BEZ připoj. na covid-19 (nepov. příplatek) / os. (příplatek: 305 Kč)

    SLEVY

    • 1 dítě do 14 let na přistýlce (se 2 dospělými) = zlevněná cena v ceník
    • dítě do 14 let (z dospělé ceny, ne z přistýlky) (sleva: -800 Kč)
    • junior do 23 let (z dospělé ceny, ne z přistýlky) (sleva: -200 Kč)
    • senior nad 60 let (sleva: -200 Kč)
    • sleva "stálý zákazník" pro osoby na pevném lůžku (viz. podmínky CK / při přihlášení min. 40 dnů před odjezdem)
    • sleva "first minute" při přihlášení do 10.11.2021 pro osoby na pevném lůžku (viz. podmínky CK) (sleva: -200 Kč)

    Výhody nabídky