Alpy - Grossglockner - Zell am See - hotel*** Wasserfal, karta na lanovky v ceně / č.4416 - CK Turista

Alpy - Grossglockner - Zell am See - hotel*** Wasserfal, karta na lanovky v ceně / č.4416

č. 4416

Turistika , cykloturistika i rekreace mezi nejvyšším štítem Rakouska Grossglocknerem (3.798 m) a pohádkovým Zell am See . Navíc s ubytováním v oblíbeném a výhodném hotelu Wasserfall v letovisku Fusch, vedle známé vysokohorské silnice Grossglockner Hochalpenstrasse. Nově s úžasnou…

5 - denní zájezd země: Rakousko
bez dopravy polopenze 20.07.2019 cena od: 6 480
Turistika, cykloturistika i rekreace mezi nejvyšším štítem Rakouska Grossglocknerem (3.798 m) a pohádkovým Zell am See. Navíc s ubytováním v oblíbeném a výhodném hotelu Wasserfall v letovisku Fusch, vedle známé vysokohorské silnice Grossglockner Hochalpenstrasse. Nově s úžasnou kartou NATIONALPARK SOMMERCARD (lanovky, bazény, muzea, autobusy aj. zdarma). Přímo v okolí letoviska doslova neomezené možnosti pro turisty, cykloturisty, vysokohorské turisty i horolezce. Příznivci rekreace a odpočinku mohou využít koupaliště střediska Fusch (pro hotelové hosty zdarma), koupání v Zell am See, nový aquapark v Zell am See. V okolí nepřeberné množství turistických cílů. Letní a zimní středisko Zell am See - Kaprun (celoroční lyžování na ledovci), třítisícové štíty, ledovce, divoké (zpřístupněné) soutěsky, čarokrásné vodopády (Krimmelské vodopády aj.), hrady, zámky a samotné kouzelné jezero Zeller See. Turistům slouží množství lanovek (i ti méně zdatní se dostanou do “nadoblačných“ výšek). Nad střediskem se vypíná nejvyšší štít Rakouska, majestátný Grossglockner (3.798 m) pod který Vás přivede slavná vysokohorská silnice Hochalpenstrasse. K návštěvě turistických cílů můžete nově využít speciální turistickou kartu, která je v ceně ubytování.

NATIONALPARK SOMMERCARD (platná 1.6. – 1.10.): úžasné výhody pro turisty (lanovky, bazény, muzea, místní autobusy, vlak, silnice s mýtem aj.)
výběr z atrakcí (možná změna):
lanovky (zpáteční jízda): Dorfbahn Königsleiten, Smaragdbahn Bramberg, Panoramabahn Hollersbach, Weißsee Gletscherwelt, Panoramabahn Großarltal, Hochalmbahn Rauris, Wildkogelbahn Neukirchen
2 velké kryté bazény (Mittersil a Krimml), 10 venkovních bazénů a rekreačních jezírek, několik zajímavých muzeí, fantastická soutěska Kitzlochklamm, obrovské Krimmelské vodopády, doslova neskutečné představení alpských sokolníků v Raurisu a další turistické atraktivity. V ceně místní autobusová doprava (cca 150 km linek) a romantická úzkorozchodná železnice Zell am See – Mittersill – Krimml.
V hotelech mají ke kartě skutečně „tlustou“ příručku, vše je možno důkladně naplánovat.
Karta má rozsáhlé informační internetové stránky: NATIONALPARK CARD - bližší informace

NĚKOLIK NÁVRHŮ PROGRAMU (jistě si jej každý turista přizpůsobí):
Rekreační, horská a vysokohorská turistika v oblasti Národního parku Vysoké Taury a Kitzbühelských Alp. Většinou se počítá s „pomocí“ lanovky (s turistickou kartou zdarma). V každé oblasti možný náročný i rekreační program. Populární je túra vedena z letoviska Neukirchen. Lanovkou na Wildkogel (přímo nad Neukirchenem). Pohodlně dostupný štít Frühmesser 2 233 m (je zde značen krásný horský turistický okruh), nebo náročný výstup na místní Matterhorn, čarokrásný štít Grosser Rettenstein 2.366 m (dlouhý, i technicky náročný výstup). Odpoledne možnost koupání v Neukirchenu. Zajímavý (i když o něco delší) je výjezd kolem světoznámých Krimmelských vodopádů na lanovku Königsleiten, krátká hřebenovka na štít Ochsenkopf 2.469 m. Možnost také zvolit excelentní dálkovou alpskou túru (přes 23 km) s výstupem na štít Kröndlhorn 2.444 m a sestupem kouzelným údolím přes chaty Trattenbach Alm 1.730 m a Sontagalm 1.630 m až do Neukirchenu. Dalším bodem programu může být čarokrásné ledovcové jezero Weißsee 2.250 m. Lanovkou z Uttendorfu na známou vysokohorskou chatu Rudolfshütte 2.300 m nad jezerem Weißsee. Možnost několika túr. Například středně náročná na štít Medelzkopf 2.762 m, pro náročné pak těžká túra na štít Hohe Fürlegg 2.943 m (jen za dobrých podmínek). Oblíbený je také výlet z Hollersbachu, novou lanovkou Kitzbühler Panoramabahn do výšky 1.900 m na severní hranici Kitzbühelských Alp. Nenáročná hřebenovka k chatě Panoramaalm a na kopec Zweitausender 2 004 m. Zdatnější vyrazí na menší štít Roßgruberkogel 2.156 m (poslední část náročnější). Nejzdatnější mohou stihnout výstup na impozantní Kleiner Rettenstein 2.216. Nutno sestoupit do sedla a částečně jištěnou cestou přes skály dosáhnout vrcholu. Návrat stejnou cestou. Rekreanti mohou využít koupání v krásném umělém jezírku v Hollersbachu (cca kilometr od údolní stanice lanovky). Můžeme také doporučit výjezd do čarokrásného údolí a letoviska Rauris. Výjezd lanovkou (na kartu) do výšky 1.700 m. Zde lze zhlédnout (s kartou zdarma) fantastické vystoupení místních alpských sokolníků (včetně orla a obří sovy). Zájemci o štíty mohou vystoupat náročnou hřebenovkou na Schwarzwand 2.194 m, Hirschkopf 2.252 m, Baukogel 2.224 s návratem k lanovce, nebo sestupem do letoviska. K tomu návštěvy koupaliště v Raurisu, prohlídka letoviska (kostel, trhy apod.). Milovníci nádherného údolí Gasteintal mohou využít lanovky Panoramabahn Großarltal a vyjet do výšky cca 1 800 m. Pak vystoupit na krásné, dobře dostupné vrcholy nad tímto alpským údolím.
Odpoledne a večery lze trávit (dle počasí) koupáním na místních koupalištích (závisí na časovém rozvrhu túr). V případě špatného počasí pak navštívit s turistickou kartou větší aquapark v Mittersillu, nebo tamtéž velké, ultramoderní muzeum národního parku Vysoké Taury. Kdo bude mít turistiky příliš, může si s kartou zdarma vyjet vláčkem (nebo autobusem) až do oblasti Krimmelských vodopádů. Případně navštívit autobusem Kaprun a zdejší skvělé muzeum historických automobilů.
Důležité doporučení k využívání turistické karty. I tato fantastická, šetřící karta má svá omezení. Každý den platí plně na jednu turistickou atrakci (ta je zcela zdarma). Na další zajímavosti pak umožňuje povětšinou vstup s 50% slevou. Je proto dobré kartu v daný den nejprve využít na „nejdražší“ lákadlo (především lanovky, standardní jízdné je zde kolem 25€) a následně na koupaliště, menší muzea, minigolf atd. (ceny kolem 4€) již využit jen oné 50% slevy. Za špatného počasí je populární jako hlavní cíl navštívit aguapark v Mittersillu, nebo zdejší obří muzeum Národního parku (také v těchto místech se obyčejné vstupné se pohybuje kolem 15€).
Pro „cestovatele“ místními vlaky a autobusy (většinou jezdí poloprázdné a jejich využití je samostatným, krásným zážitkem) je důležité, že využití těchto dopravních prostředků je zdarma, a nemá žádný vliv na plnou slevu na lanovky atd. Lze tedy vyrazit autobusem k lanovce (aquaparku atd.), aniž by jste přišli o jízdu lanovkou zdarma.
Důležité: především pro vysokohorské túry nutné příslušné vybavení a zkušenosti.

Ubytování

  • POLOHA: hotel*** Wasserfall - výhodné a oblíbené ubytování, cca jen 11 km od excelentních středisek Zell am See – Kaprun. Umožňuje turistiku v Alpách za cenu mnohem nižší, než při ubytování přímo v Zell am See. Leží v nádherném místě (v alpském letovisku Fusch), nedaleko vodopádů a známé silnice Grossglockner Hochalpenstrasse.
  • VYBAVENÍ:
    ve stylovém alpském hotelu najdete výbornou restauraci, recepci, malý bar, WIFI (v restauraci a hale zdarma), parkoviště. Je zde hezké wellness centrum (sauna, parní lázeň, infrakabina a relaxační pokoj).
  • POKOJE: 27 moderně, stylově vybavených pokojů, všechny pokoje jsou se sprchou / WC, vysoušečem vlasů, TV, sejf, Wifi, některé s balkónem.
    * Econom B pokoj: cca: 17 m², max 2 os., omezené množství
    * Dvoulůžkový A pokoj: cca 20 m², v některých 1 přistýlka
    * Dvoulůžkový A+ pokoj: cca 24 m², až 2 přistýlky (maximálně 3 dospělí + 1 dítě)
    * Jednolůžkový pokoj: cca 15 m²
  • check in 16.00-18.00// check out 10.00

  • Stravování

    polopenze:
  • snídaně formou bohatého bufetu 8.00-10.00 hod.
  • večeře menu o 3 chodech nebo bufet (plus salátový bufet) 18.00-20.00 hod.
  • 1 x týdně grilování (jako forma večeře)
  • pondělí, středa a pátek: malé občerstvení po túře mezi 16.00 až 17.00 hodin (např. káva a zákusky)

  • pro děti do 12 let nealko k večeři (z nápojového automatu)
  • Doprava

    Bez dopravy. Vzdálenost cca:
  • z Brna cca 510 km
  • z Prahy cca 470 km
  • z Ostravy cca 680 km
  • V CENĚ

    • Ubytování (délka dle výběru)
    • Polopenze + odpolední občerstvení viz. popis
    • Nationalpark Sommercard
    • Neděle, úterý, čtvrtek: vstup do hotelového wellness centra (dle otvírací doby)
    • Denně vstup do venkovního bazénu Fusch
    • Wi-Fi v restauraci
    • Parkování
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    • Rekreační taxa: cca 1,5€/noc/osoba nad 15 let (splatná na místě)
    • Pes není povolen
    • Komplexní cestovní pojištění vč. pojištění storna (nepov. příplatek) - viz. nabídka CK

    SLEVY

    • Dítě do 5 let na přistýlce (3,4../se 2 dospělými) = zdarma
    • Dítě do 11 let na přistýlce (3.,4./se 2 dospělými) = sleva 50%
    • Dítě do 14 let na přistýlce (3.,4./se 2 dospělými) = sleva 30%
    • Osoba na přistýlce (3.)= sleva 5%
    • Sleva "stálý zákazník" pro plně platící osoby na pevném lůžku - viz. podmínky CK (pro přihlášené min. 1 měsíc před odjezdem)
    Podrobnosti „Jak objednat“        termín možno přizpůsobit

    Další fotografie

    Turistické informace

    Výhody nabídky