Alpy - Vysoké Taury - hotel**** Unterbrunn s bazénem, turistická karta v ceně / č.4421 - CK Turista

Alpy - Vysoké Taury - hotel**** Unterbrunn s bazénem, turistická karta v ceně / č.4421

č. 4421

Skvělý turistický pobyt v Alpách s výborným ubytováním (navíc je v ceně turistická karta na lanovky, bazény, muzea, vodopády a další atrakce) pod jedním z nejvyšších štítů Rakouska, slavným Grossvenedigerem (3.647 m). Oblíbený hotel **** Unterbrunn leží v centru krásného alpského…

4 - denní zájezd země: Rakousko
bez dopravy all inclusive 10.08.2019 cena od: 5 680
Skvělý turistický pobyt v Alpách s výborným ubytováním (navíc je v ceně turistická karta na lanovky, bazény, muzea, vodopády a další atrakce) pod jedním z nejvyšších štítů Rakouska, slavným Grossvenedigerem (3.647 m). Oblíbený hotel **** Unterbrunn leží v centru krásného alpského letoviska Neukirchen am Grossvenediger, ve výšce cca 900 m, mezi nádhernými, ledovcovými štíty Vysokých Taurů a vrcholky Kitzbühelských Alp. Národní park Vysoké Taury nabízí nesčetné možnosti pro vysokohorské turisty (nedaleko leží nejvyšší vrchol Rakouska Grossglockner (3.798 m), cykloturisty, turisty i rekreanty (Krimmelské vodopády, soutěsky, lanovky, jezera, letovisko Zell am See aj.). Centrální část v okolí Grossvenedigeru je přístupná pouze po ledovci. Avšak v okolí Neukirchenu je množství jednoduše dostupných, kouzelných dvoutisícovek (navíc ve výstupu na mnohé štíty pomohou lanovky, které jsou pro ubytované hosty v rámci karty Nationalpark SOMMERCARD zdarma).

NATIONALPARK SOMMERCARD (platná 1.6. – 1.10.): úžasné výhody pro turisty (lanovky, bazény, muzea, místní autobusy, vlak, silnice s mýtem aj.)
výběr z atrakcí (možná změna):
lanovky (zpáteční jízda): Dorfbahn Königsleiten, Smaragdbahn Bramberg, Panoramabahn Hollersbach, Weißsee Gletscherwelt, Panoramabahn Großarltal, Hochalmbahn Rauris, Wildkogelbahn Neukirchen
2 velké kryté bazény (Mittersil a Krimml), 10 venkovních bazénů a rekreačních jezírek, několik zajímavých muzeí, fantastická soutěska Kitzlochklamm, obrovské Krimmelské vodopády, doslova neskutečné představení alpských sokolníků v Raurisu a další turistické atraktivity. V ceně místní autobusová doprava (cca 150 km linek) a romantická úzkorozchodná železnice Zell am See – Mittersill – Krimml.
V hotelech mají ke kartě skutečně „tlustou“ příručku, vše je možno důkladně naplánovat.
Karta má rozsáhlé informační internetové stránky: NATIONALPARK CARD - bližší informace

Několik návrhů programu (jistě si jej každý turista přizpůsobí):
Rekreační, horská a vysokohorská turistika v okolí Neukirchenu. Většinou se počítá s „pomocí“ lanovky (s kartou zdarma). V každé oblasti možný náročný i rekreační program. Začneme lanovkou (prakticky od hotelu) z Neukirchenu na Wildkogel. Hřebenovka s výhledy na ledovce Vysokých Taurů přes Speikkogel 2.232 m, možná odbočka na Gamskogel 2.206 m a dále náročnějším terénem na úchvatný Steinkogel 2.300 m. Zde vrcholová část zajištěna lany a krátkým žebříkem. Pak již jednodušší sestup přes kapličku Unterburg na alpskou chatu Steineralm. Následně návrat do hotelu. Také další populární túra je vedena z Neukirchenu. Opět lanovkou na Wildkogel (přímo nad Neukirchenem). Pohodlně dostupný štít Frühmesser 2.233 m (je zde značen krásný horský turistický okruh), nebo náročný výstup na místní Matterhorn, čarokrásný štít Grosser Rettenstein 2.366 m (dlouhý, i technicky náročný výstup). Odpoledne možnost koupání v Neukirchenu. Následující den výjezd kolem Krimmelských vodopádů na lanovku Königsleiten, krátká hřebenovka na štít Ochsenkopf 2.469 m. Možnost také zvolit excelentní dálkovou alpskou túru (přes 23 km) s výstupem na štít Kröndlhorn 2.444 m a sestupem kouzelným údolím přes chaty Trattenbach Alm 1 730 m a Sontagalm 1 630 m až do Neukirchenu. Dalším bodem programu může být čarokrásné ledovcové jezero Weißsee 2.250 m. Lanovkou z Uttendorfu na známou vysokohorskou chatu Rudolfshütte 2.300 m nad jezerem Weißsee. Možnost několika túr. Například středně náročná na štít Medelzkopf 2.762 m, pro náročné pak těžká túra na štít Hohe Fürlegg 2.943 m (jen za dobrých podmínek). Další známý výlet vede do nedalekého Hollersbachu, novou lanovkou Kitzbühler Panoramabahn do výšky 1.900 m na severní hranici Kitzbühelských Alp. Nenáročná hřebenovka k chatě Panoramaalm a na kopec Zweitausender 2.004 m. Zdatnější vyrazí na menší štít Roßgruberkogel 2.156 m (poslední část náročnější). Nejzdatnější mohou stihnout výstup na impozantní Kleiner Rettenstein 2.216. Nutno sestoupit do sedla a částečně jištěnou cestou přes skály dosáhnout vrcholu. Návrat stejnou cestou. Rekreanti mohou využít koupání v krásném umělém jezírku v Hollersbachu (cca kilometr od údolní stanice lanovky). Můžeme také doporučit poněkud delší výjezd do čarokrásného letoviska Rauris. Výjezd lanovkou (na kartu) do výšky 1.700 m. Zde lze zhlédnout (s kartou zdarma) fantastické vystoupení místních alpských sokolníků (včetně orla a obří sovy). Zájemci o štíty mohou vystoupat náročnou hřebenovkou na Schwarzwand 2 194 m, Hirschkopf 2.252 m, Baukogel 2.224 s návratem k lanovce, nebo sestupem do letoviska. K tomu návštěvy koupaliště v Raurisu, prohlídka letoviska (kostel, trhy apod.). Milovníci nádherného údolí Gasteintal můžou využít lanovky Panoramabahn Großarltal a vyjet do výšky cca 1 800 m. Pak vystoupit na krásné, dobře dostupné vrcholy nad tímto údolím.
Odpoledne a večery lze trávit (dle počasí) koupáním na místních koupalištích (závisí na časovém rozvrhu túr). V případě špatného počasí pak navštívit s turistickou kartou větší aquapark v Mittersillu, nebo tamtéž velké, ultramoderní muzeum národního parku Vysoké Taury. Kdo bude mít turistiky příliš, může si s kartou zdarma vyjet vláčkem (nebo autobusem) až do nádherného Zell am See a pak navštívit například skvělé muzeum historických automobilů v Kaprunu.
Důležité doporučení k využívání turistické karty. I tato fantastická, šetřící karta má svá omezení. Každý den platí plně na jednu turistickou atrakci (ta je zcela zdarma). Na další zajímavosti pak umožňuje povětšinou vstup s 50% slevou. Je proto dobré kartu v daný den nejprve využít na „nejdražší“ lákadlo (především lanovky, standardní jízdné je zde kolem 25€) a následně na koupaliště, menší muzea, minigolf atd. (ceny kolem 4€) již využit jen oné 50% slevy. Za špatného počasí je populární jako hlavní cíl navštívit aguapark v Mittersillu, nebo zdejší obří muzeum Národního parku, případně kryté koupaliště v Krimmlu, (také v těchto místech se obyčejné vstupné se pohybuje kolem 15€).
Pro „cestovatele“ místními vlaky a autobusy (většinou jezdí poloprázdné a jejich využití je samostatným, krásným zážitkem) je důležité, že využití těchto dopravních prostředků je zdarma, a nemá žádný vliv na plnou slevu na lanovky atd. Lze tedy vyrazit autobusem k lanovce (aquaparku atd.), aniž by jste přišli o jízdu lanovkou zdarma.
Důležité: především pro vysokohorské túry nutné příslušné vybavení a zkušenosti.

Ubytování

  • POLOHA: hotel/gasthof**** Unterbrunn je populární a dobře hodnocený hotel ležící v centru romantického alpského letoviska Neukirchen am Grossvenediger. K lanovce na alpské středisko Wildkogel 2.224 m (s kartou NATIONALPARK CARD zdarma) je to jen 200 m. Od lanovky možnost výstupu na čarokrásný skalní štít Grosser Rettenstein (2.366m), nejimpozantnější štít Kitzbühelských Alp s kouzelným výhledem na Grosswenediger. K zastávce autobusů (s kartou zdarma několik linek po širokém okolí) 200 m, k úzkorozchodné železnici Zell am See – Krimml (s kartou zdarma) pak cca 400 m. Na kraji obce najdete rekreační jezírko.
  • VYBAVENÍ: Hotel se skládá s hlavní budovy **** a dependance *** (vzdálené cca 100 m). V hotelu je recepce, restaurace, kavárna, bar, výtah, úschovna kol a obuvi, sluneční terasa. Dále wellness centrum s menším krytým bazénem (4x7m), saunou, parní lázní, relaxačním areálem a fittness. Pro děti dětské hřiště. Pro hosty parkoviště a ve veřejných prostorách WIFI.
  • POKOJE: pěkné, vkusně zařízené pokoje se sprchou / WC, fénem, TV, trezorem, WIFI, menším posezením, županem do wellness a částečně s balkonem
    * Dvoulůžkový pokoj standard v depandanci: cca. 20m² / max. obsazenost 2 dospělí (bez možnosti přistýlky)
    * Studio v hlavní budově: cca. 29m² / max. obsazení 3 dospělí / 1 manželská postel a 1 přistýlka (rozkládací pohovka)
    * Rezidence v depandanci: cca. 27m² / max. obsazení 3 dospělí / 1 pokoj s menším kuchyňským koutem, manželskou postelí a samostatným lůžkem.
    * Rezidence PLUS v depandanci: cca. 70m² / max. obsazení 6 osob / minimální obsazenost 4 plně platící osoby / 3-pokojový apartmán s kuchyňským koutem, obývacím pokojem s rozkládací pohovkou a 2 menšími pokoji (ložnicemi)
    * Suita Junior v hlavní budově: cca. 34m² / max. obsazení: 4 osoby / 1 manželská postel a 2 přistýlky (rozkládací pohovka)
  • check in 16.00 / check out 10.00

  • Stravování

  • Snídaně formou bufetu od 7.30 do 9.30 hod., pozdní snídaně od 9.30 do 10.00 hod

  • All inklusive light za příplatek
    * 12.00 do 13.30 jednoduchý oběd (polévka, pečivo apod.)
    * 18.30 – 20.00 hodin: 3-chodové menu se salátovým bufetem, případně buffet. K večeři 1/4l vína (červené / bílé), nebo 1/2l piva, nebo 1/2l nealkoholického nápoje na osobu
    * 1x poukázka na 1 pizzu na osobu/pobyt
    * 1x poukaz na osobu/pobyt na dort z cukrárny Schroll

  • Doprava

    Bez dopravy. Vzdálenost cca:
  • z Brna cca 520 km
  • z Prahy cca 470 km
  • z Ostravy cca 690 km
  • Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

    V CENĚ

    • Ubytování (délka dle výběru)
    • Snídaně viz. popis
    • Nationalpark Sommercard
    • Využití wellness centra v htelu
    • WIFI
    • Parkoviště
    • Turistický autobus (dle jízdního řádu)
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    • Rekreační taxa: cca 2,1€/noc/osoba (splatná na místě)
    • Pes 12 €/den (bez stravy, platba na místě)
    • 1L není k dispozici
    • Dětská postýlka - na vyžádání
    • Komplexní cestovní pojištění vč. pojištění storna (nepov. příplatek) - viz. nabídka CK

    PŘÍPLATKY

    • Příplatek za all inslusive light/noc/os. (příplatek: 390 Kč)

    SLEVY

    • Dítě do 5 let na přistýlce (se 2 dospělými) = ZDARMA
    • Dítě do 9 let na přistýlce (se 2 dospělými) = sleva 70%
    • Dítě do 14 let na přistýlce (se 2 dospělými) = sleva 50%
    • Osoba na přistýlce = sleva 20%
    • sleva "stálý zákazník" pro plně platící osoby na pevném lůžku - viz. podmínky CK (pro přihlášené min. 1 měsíc před odjezdem)
    Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

    Vysvětlivky

    • DEP-2L-ST: osoba v 2L standard - depandance (bez možnosti přistýlky) / os.
    • HB-STU-3: osoba v 2lůžkovém pokoji Studiu - hlavní budova (možnost 1 přistýlky) / os.
    • DEP3*-2: Osoba v 2-lůžkovém pokoji - DEPANDANCE*** (bez možnosti přistýlky) / os.
    • DEP-REZ plus-6: osoba v pokoji Rezidence PLUS - depandance (min.4 os. / max. 6 osob, kuchyň) / os.
    • HB-JS-4: osoba v Junior Suitě - hlavní budova (možnost 1-2 přistýlky) / os.

    Výhody nabídky