Turistika v Alpách - Korutany - hotel*** Zur Post, turistická karta v ceně / č.4218 - CK Turista

Turistika v Alpách - Korutany - hotel*** Zur Post, turistická karta v ceně / č.4218

č. 4218

Romantická turistická dovolená v Alpách (včetně turistické karty na lanovky, bazény a atrakce) s ubytováním v oblíbeném wellness hotelu Zur Post *** superior kousek od břehu čarokrásného jezera Millstätter See , pod dvou až třítisícovými štíty. Je to virem nejméně „postižená“ oblast,…

4 - denní zájezd země: Rakousko
bez dopravy polopenze 03.09.2020 cena od: 5 980
Romantická turistická dovolená v Alpách (včetně turistické karty na lanovky, bazény a atrakce) s ubytováním v oblíbeném wellness hotelu Zur Post *** superior kousek od břehu čarokrásného jezera Millstätter See, pod dvou až třítisícovými štíty. Je to virem nejméně „postižená“ oblast, v celých Korutanech bylo celkem jen něco přes 400 nakažených, v květnu již žádný nový případ! Oblast ležící pouze 130 km od moře je známa teplým a slunečným počasím, které ji vysloužilo název "rakouská Riviéra". Vysokohorská turistika, cykloturistika i pohodlná rekreace s koupáním. Turisté i cykloturisté v okolí naleznou jak třítisícové alpské štíty, ledovce (Mölltal), ale i nižší, jednoduše dostupné dvoutisícovky a skvělé cyklostezky. Samozřejmě také divoké soutěsky, vodopády, lanovky, muzea. Pohádkové jezero Millstätter See nabízí skvělé koupání v křišťálově čisté vodě (jedná se o pitnou vodu) od června do září (v srpnu dosahuje teplota vody až 27 °C). Milovníci romantiky a památek neopomenou navštívit okolní středověká městečka, hrady a zámky. Okolí je mimořádně vhodné také pro cykloturistiku, nabízí výlety takřka po rovině až po možnost stoupání do alpských kopců. Krásná dovolená v jižních Alpách. V ceně fantastická Korutanská karta, která Vám umožní navštívit a poznat co možná nejvíce turistických atrakcí (lanovky, muzea, parníky, hrady, soutěsky atd.), které jsou pro držitele karty zdarma.

V rámci korutanské karty máte zdarma:
- 14 vysokohorských lanových drah, včetně ledovce Mölltal
- Plavbu parníky a motorovými loděmi po 5 kouzelných jezerech (včetně Millstättersee See)
- Návštěvu 15 otevřených i krytých koupališť
- Návštěvu 5 zoologických zahrad
- Návštěvu 50 muzei a několika hradů
- Návštěvu několika městských i horských rozhleden
- Návštěvu 2 čarokrásných jeskyní a 2 soutěsek
- Slevu na dalších 50 turistických atrakcí v Korutanech

NÁVRH PROGRAMU POBYTU
Návrh turistického programu s využitím Korutanské karty (každý turista i cyklista si jej samozřejmě může dle libosti upravit). Na atrakce platí Korutanská karta (jejich využití je pro Vás zdarma). Ke Korutanské kartě obdržíte podrobnou příručku s detailním popisem turistických cílů.
Výjezd lanovkami (a následné vysokohorské vycházky nebo túry): štít Schareck 3 122 m nad ledovcem Mölltal (lanovkou na ledovec do 2.800 m), štít Salzkofel (2.498 m – část odvážně vedenou, romantickou kolejovou lanovkou), lanovkou v Heiligenblutu do 2.600 m a výstup na Modereck (2.932 m) případně až na Krumikees (3.103 m) v okolí Großglockneru, štít Goldeck (lanovkou do 2.000 m), výjezd lanovkou na vyhlídkový vrchol Gerlitzen do výše 1.900 m, výjezd lanovkou pod štít Ankogel (3.250 m - do 2.700 lanovkou). Přejezd do světoznámých lázní Bad Kleinkirchheim, zde lanovkou na vyhlídku ve výšce 2.100 m, další lanovka až na 1 900 m (St. Oswald).
Plavba velkou výletní lodí po jezeře Millstätter See. Doporučujeme kouzelnou, dvouhodinovou okružní plavbu. Návštěva divoké soutěsky Raggaschlucht. Výjezd úžasnou vysokohorskou silnicí Malta-Hochalm-Strasse mezi vodopády a skalními stěnami k vysokohorskému jezeru. Po zpáteční cestě návštěva dětského přírodního zábavního parku (visuté mosty, dětské městečko aj.), nebo muzea vozů Porsche. Ve městě Spittal prohlídka největší modelové železnice v Rakousku (600 m kolejí), muzeum v zámku Porcia. A další desítky turistických atrakcí.

Ubytování

  • POLOHA: pěkný hotel Zur Post*** superior v centru letovisku Döbriach, jen 1,5 km od čarokrásného jezera Millstätter See. Excelentí alpské lázně a turistické středisko Bad Kleinkirchheim (včetně ultramoderních termálních lázní) je vzdáleno necelých 12 km. V blízkém okolí se nacházejí turisticky dostupné dvoutisícové vrcholy, cca 25 km na západ začínají nádherné třítisícové štíty. Za 45 minut autem dorazíte na známý ledovec Mölltal, necelou hodinu to je do slavného Nassfeldu. Rodinné vysokohorské středisko Goldeck je vzdáleno 18 km (25 minut).
  • VYBAVENÍ: restaurace hotelu servíruje tradiční korutanskou i středoevropskou kuchyni a její součástí je terasa. V hotelu je nové, krásné wellness centrum (sauna, biosauna, parní lázně, relaxační místnost, čajový bar), speciální hrací pokoj pro děti (Play Station a další „nezbytnosti“), pěkná hala s krbem, menší bar, bezplatné parkoviště pro hosty. Hotel hostům nabízí soukromou pláž na jezeře Millstätter See.
  • POKOJE: hezké dvoulůžkové pokoje (některé větší s možností 1 – 2 přistýlek) se sprchou/WC, sat TV, fénem, částečně balkónem.
  • Stravování

    Polopenze:
    * snídaně formou bohatého bufetu s koutem zdravé výživy a nápoji
    * drink na uvítanou
    * 4 chodová večeře s možností výběru z menu (plus salátový bufet a desert)

    Doprava

    Bez dopravy. Vzdálenost cca:
  • z Brna 470 km
  • z Prahy 520 km
  • z Ostravy 640 km
  • Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

    V CENĚ

    • Ubytování (vč. ložního prádla) - délka dle výběru
    • Polopenze - viz. popis
    • Korutanská turistická karta: 7 nocí = 6denní, 4 a 3 noci = 3dernní
    • Hotelové wellness centrum, sauna, pláž na jezeře
    • Parkování
    • DPH
    • je třeba dodržovat místní aktuální epidemiologická nařízení, v rámci něhož může dojít k určitým omezením

    CENA NEZAHRNUJE

    • Místní taxa cca 2,1€/noc (platba na místě)
    • komplexní cestovní pojištění vč. storna (nepov. příplatek) - viz. nabídka CK

    PŘÍPLATKY

    • 1-lůžkový pokoj (na vyžádání) /noc (příplatek: 500 Kč)

    SLEVY

    • dítě do 5 let na přistýlce (3.,4. / se 2 dospělými) = ZDARMA
    Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

    Vysvětlivky

    • D: osoba v 2-lůžkovém pokoji (v některých možnost přistýlky) / os.
    • D-14: Dítě do 14 let na přistýlce (3.,4./se 2 dospělými) / os.
    • J-18: Junior do 18 let na přistýlce (3.,4./se 2 dospělými) / os.

    Výhody nabídky