Julské Alpy - Bovec - Kanin a Sella Nevea, hotel*** Mangart, skipas v ceně / č.5134 - CK Turista

Julské Alpy - Bovec - Kanin a Sella Nevea, hotel*** Mangart, skipas v ceně / č.5134

č. 5134

NOVINKA – Velehorské lyžování poblíž ledovce s oblíbeným ubytováním v hotelu *** superior přímo v letovisku Bovec . Kanin je nejvýše položené lyžařské středisko v Julských Alpách na hranicích Slovinska a Itálie. Lyžuje se zde ve výšce až 2.300 m, jen 2 km od sjezdovek se nachází malý…

4,5,6,7 - denní zájezd země: Slovinsko
bez dopravy polopenze 01.02.2020 cena od: 6 380
NOVINKA – Velehorské lyžování poblíž ledovce s oblíbeným ubytováním v hotelu *** superior přímo v letovisku Bovec. Kanin je nejvýše položené lyžařské středisko v Julských Alpách na hranicích Slovinska a Itálie. Lyžuje se zde ve výšce až 2.300 m, jen 2 km od sjezdovek se nachází malý ledovec Kanin (dostupný jen skialpinistům a horolezcům). Monumentální středisko je obklopeno ze tří stran velkolepými alpskými štíty. Samotný štít Kanin má „jen“ 2.587 m (pod vrcholem leži miniledovec Kanin), na severu se tyčí impozantní Mangart 2.677 m (třetí nejvyšší vrchol Slovinska) a na východě Montasio 2.754 m (druhý nejvyšší štít Julských Alp). Lyžuje se zde mezi impozantními horami a zdejší mikroklima umožňuje lyžování od začátku prosince (v roce 2019 se začínalo lyžovat 30.11.) až do začátku května. Dle dlouholetých statistik je v horní části střediska nejvíce sněhu koncem března, na místní minizávody sníh vystačí až do května.

Před několika lety bylo slovinské lyžařské středisko Bovec - Kanin spojené velkolanovkou s italským střediskem Sella Nevea. Vzniklo překrásné vysokohorské lyžařské skicentrum, ve kterém si najdou své tratě všechny kategorie lyžařů. Slovinská strana je více obrácena na východ a jih. Nabízí se zde skvělá vysokohorká lyžovačka. Kdo má štěstí, dohlédne až k Jaderskému moři (štěstí ale musí být větší, fotografové na ně čekají týdny). Italská strana nabízí severozápadní a chladné severní svahy. Díky doslova „obklíčení“ mohutnými štíty se zde sníh udrží extrémně dlouho a to přesto, že dojezd známé závodní sjezdovky z pod vrcholu Bila Pec 2.143 m je ve výšce „jen“ 1.200 m (pořád to je o 600 m výše než například ve známém Nassfeldu). Navíc je sníh vzhledem k severní orientaci svahů dlouho kvalitní. Na italské straně, v lyžařském středisku Sella Nevea funguje již několik let oficiální tréninkové středisko FIS. Můžete zde vidět trénovat nejlepší borce. Díky těmto „borcům“ sice bývá závodní sjezdovka občas uzavřená, ale „neprofesionální“ lyžaři mohou využít souběžně vedoucí červenou pistu. A když je volná závodní, to je pak teprve bomba.

Celkově „dvojstředisko“ Kanin – Sella Nevea nabízí 4 kabinové lanovky (s toho jednu obří, vyhlídkovou pro 100 osob ve výšce nad 2.000 m), 5 sedačkových lanovek a 5 velků. Na slovinské straně se lyžuje ve výšce 1.650 m – 2.300 m, na italské pak 1.200 m – 2 .100 m. Střediska jsou propojena na alpském sedle Prevala (cca 2.100 m). Je zde kolem 35 km sjezdovek. Je to ideální středisko na kratší lyžařské zájezdy pro milovníky vysokohorského lyžování a pohádkových velehorských panoramat. Navíc ani vzdálenost z ČR není nikterak strašná. Z Brna jen 500 km, z Prahy pak necelých 600 km.

Na jižní straně, pod svahy štítu Kanin leží lyžařské i turistické letovisko Bovec. Letoviskem protéká horní tok řeky Soča, ráj vodáků. Vzhledem k nadmořské výšce pouhých 500 m a otevřenosti na jih se zde můžete především v březnu doslova „opékat“ na slunci, zatímco nohoře je ve výškách nad 2.000 m třeskutý mráz. Na okraji letoviska stojí oblíbený hotel Mangart *** superior, poskytující výhodné ubytování lyžařům i turistům.

Skimapa Julské ALPY: Bovec - Kanin a Sella Nevea
Itálie - Sella Nevea

Ubytování

  • POLOHA: hotel*** Mangart Velmi oblíbený a dobře hodnocený a vybavený zánovní hotel leží jen cca 500 m od centra Bovce, na okraji Triglavského národního parku. K lanovce to je cca 1.5 km (skibus před hotelem).
  • VYBEVENÍ: Je zde recepce, dobrá restaurace, menší bar, sluneční terasa, hezké, menší wellness centrum v 5. patře s nádherným výhledem na hory (whirlpool a sauna za poplatek), lyžárna. Před hotelem „jarní“ posezení, zastávka skibusu.
  • POKOJE:
  • > Dvoulůžkový pokoj: pěkné, nově vybavené pokoje (některé s možností jedné přistýlky), sprcha a WC, TV, sejf, WIFI, minibar, klimatizace, větší část balkón
    > Jednolůžkový pokoj: menší než dvoulůžkové pokoje, vybavení podobné jaké 2L pokoje.

    Stravování

    Polopenze:
  • snídaně formou bufetu
  • večeře servírovaná, menu o 3 chodech (případně bufetová) plus saláty
  • Doprava

    Bez dopravy. Vzdálenost cca:
  • z Brna 500 km
  • z Prahy 600 km
  • z Ostravy 670 km
  • V CENĚ

    • Ubytování (vč. ložního prádla) - délka dle výběru
    • Polopenze - viz.popis
    • Skipas Bovec-Kanin-Sella Nevea: 6 nocí = 5denní, 5 nocí = 5denní, 4 noci = 4denní, 3 noci = 3denní
    • Pojištění CK proti úpadku
    • Garanční fond
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    PŘÍPLATKY

    • 1lůžkový pokoj/noc (příplatek: 600 Kč)

    SLEVY

    • dítě do 4 let se 2 dospělými, bez lůžka a skipasu = zdarma
    • sleva "stálý zákazník" pro plně platící osoby na pevném lůžku pro přihlášené min. 1 měsíc před odjezdem (ze základní ceny) - viz. podmínky CK
    Podrobnosti „Jak objednat“        termín možno přizpůsobit

    Další fotografie

    Turistické informace

    Výhody nabídky