Zadar - Falkensteiner club Borik**** s all inclusive u moře, wellness a možná turistika / č.4951 - CK Turista

Zadar - Falkensteiner club Borik**** s all inclusive u moře, wellness a možná turistika / č.4951

č. 4951

Luxusní dovolená v Chorvatsku s all inclusive . Rekreace, wellnes, výlety i pohádková horská turistika . To vše nabízí kouzelné chorvatské letovisko Zadar. Klubový hotel Falkensteiner Borik spojuje jak „tradiční“ rekreaci u moře s možnostmi rekreační i horské turistiky (a dokonce…

6 - denní zájezd země: Chorvatsko
vlastní all inclusive 24.09.2023 cena od: 9 280
Luxusní dovolená v Chorvatsku s all inclusive. Rekreace, wellnes, výlety i pohádková horská turistika. To vše nabízí kouzelné chorvatské letovisko Zadar. Klubový hotel Falkensteiner Borik spojuje jak „tradiční“ rekreaci u moře s možnostmi rekreační i horské turistiky (a dokonce i horolezectví). Oblíbený klubový hotel all inclusive Falkensteiner Club Funimation Borik je situovaný přímo u 1.700 m dlouhé písečné/oblázkové pláže. V blízkosti jsou místa vhodná pro potápění a surfování. Do historického centra Zadaru s kostelem sv. Donáta, katedrálou sv. Anastasie a starověkým římským fórem je to cca 3.5 km. Autobusová zastávka, zajišťující spojení se Zadarem, se nachází v těsné blízkosti resortu. Navíc nabízí oblíbené all inclusive, které je většinou poskytováno v rámci leteckých zájezdů do vzdálenějších letovisek. Do Zadaru není problém dojet vlastním autem a s ním pak pohodlně navštívit okolní přírodní i historické skvosty. A těch je skutečně mnoho. Turistické atraktivity nejsou příliš vzdáleny, tudíž i při jejich návštěvě nepřijdete o all inklusive služby nabízené hotelem. Samozřejmě je možno se jen „rekreovat“, využívat bohaté služby hotelu a navštívit jen Zadar a blízké okolí. Na druhé straně je to jeden z mála vozem dostupných hotelů u moře, který náročným milovníkům turistiky a poznávání nabídne hory, památky a all inclusive.

Samotné historické centrum Zadaru je vzdáleno jen 3 km (od hotelu pravidelné autobusové spojení, nebo příjemná procházka podél moře). Čarokrásný Národní park Paklenica s vápencovými skalami je vzdálen jen 45 km. Za návštěvu stojí divoké soutěsky i vrcholy Malé i Velké Paklenice. Jsou zde i náročné horolezecké terény (nejtěžší cesty zde vylezl Adam Ondra), ale také turisticky přístupné skalní vrcholy s výhledy na moře. O něco vzdálenější (ale především jízdou po dálnici) je kouzelný Národní park Krka s úžasnými vodopády, jezery a soutěskami. Láká jak ke krátké, „vycházkové“ návštěvě, tak k celodennímu výletu včetně plavby lodí, návštěvě ostrovů s památkami, jeskyněmi apod. To však není všechno. Nejen milovníci filmů s Vinnetouem se určitě rádi podívají do krajiny plné bizarních skal a divokých soutěsek, kde se točily filmy podle románů Karla Maye. I když vrcholy mají své chorvatské názvy (např. Tulove Grede), pro většinu to je slavný Nugget-tsil. Pod ním se nachází obrovský kráter, ze kterého visel Santer v prvním díle filmu, o kus dál jsou pak i zbytky mohyl Vinnetouovy sestry Nšo-či a jeho otce Inču-čuny, které zde zůstaly více než půl století po natáčení filmů. Zde to je 45 km ze Zadaru. O několik koňských délek blíže (43 km) je divukrásný kaňon řeky Zrmanja s vodopády, 300 m vysokými skalními stěnami nad kterým umístili filmaři rodné pueblo náčelníka Apačů Vinnetoua a spodní tok Zrmanje sehrál roli řeky Rio Pecos, kde bojoval Old Shatterhand o život s náčelníkem Inču-čunou. Něco přes hodinu jízdy po dálnici je vzdálena chorvatská perla, romantické historické město Šibenik. A to je jen část míst hodných návštěvy zvídavého turisty. Jednoduše, během jednoho pobytu ani nelze všechny atraktivity zhlédnout. A to turistu po návratu čekají skvělé all inclusive služby hotelu Borik, jeho wellness centrum, kryté i venkovní bazény, mořská pláž, aquapark, sauny, kavárny, herny atd.

Do tohoto mořského i turistického ráje to je jen 760 km z Brna a cca 910 km z Prahy.

Nejpopulárnější turistické cíle pro hosty hotelu Borik (na mapy.cz najdete mnoho dalších)


Vzdálenost přibližná
doba jízdy
MALÁ PAKLENICA (skály Adama Ondry) 45 km 45 min.
VELKÁ PAKLENICA 47 km 50 min.
TULOVE GREDE (Nugget-Tsil, Vinnetou, Nšo-Či) 48 km 45 min.
ZRMANJA (Pueblo Apačů, Old Shatterhandův kaňon) 43 km 42 min.
NÁRODNÍ PARK KRKA 76 km 60 min.
ŠIBENIK 90 km 75 min


Podrobnější popis pokojů hotelu:
* Dvoulůžkový pokoj Standard - cca 17–20 m², pro 2 osoby, některé s balkonem (dle dostupnosti), s manželskou postelí, klimatizací, TV s plochou obrazovkou, trezorem, minibarem, telefonem, WIFI
* Dvoulůžkový pokoj Comfort (renovováno v roce 2018) - přibližně 17–20 m², pro 2 osoby, možnost dalšího místa na spaní pro děti do 6 let ve stejném pokoji jako dospělí (na vyžádání a podle dostupnosti), částečně s balkonem (na vyžádání a podle dostupnosti ), klimatizace, TV s plochou obrazovkou, trezor, mini-bar, telefon, WIFI
* Dvoulůžkový pokoj Comfort Superior orientovaný na moře (renovováno) - cca 17–20 m², pro 2 osoby, s balkonem, klimatizací, TV s plochou obrazovkou, trezorem, minibarem, telefonem, WIFI zdarma, mořská strana.
* Rodinný pokoj Standard – cca 25–29 m², pro 2 dospělé, další pohovka nebo patrová postel pro 2 děti do 160 cm, částečně s balkonem (na vyžádání a dostupnost), manželská postel, klimatizace, TV s plochou obrazovkou, trezor, minibar, telefon, WIFI zdarma.
* Rodinný pokoj Comfort s balkonem (renovováno) - cca 25–27 m², pro 2 dospělé, prostor pro rodiče s manželskou postelí lze oddělit od dětského závěsem. Pro děti jsou tyto pokoje vybaveny buď rozkládacím lůžkem nebo rozkládací pohovkou, pokoje jsou dále vybaveny klimatizací, TV s plochou obrazovkou, trezorem, minibarem, telefonem, WIFI, balkon.
* Rodinný pokoj Comfort s balkonem orientovaný na moře (renovováno) - cca 25–27 m², pro 2 dospělé, prostor pro rodiče s manželskou postelí lze oddělit od dětského závěsem. Pro děti jsou tyto pokoje vybaveny buď rozkládacím lůžkem nebo rozkládací pohovkou, pokoje jsou dále vybaveny klimatizací, TV s plochou obrazovkou, trezorem, minibarem, telefonem, WIFI zdarma, balkon.
* Rodinný pokoj Standard XL - cca 40–44 m², pro 2 dospělé a až 2 děti s maximální výškou 160 cm (palandy), oddělený prostor na spaní pro rodiče a spací prostor pro děti, spací prostor rodičů má manželskou postel, klimatizace, TV s plochou obrazovkou, trezor, mini-bar, telefon, WIFI zdarma.
* Rodinný pokoj Superior s balkonem (renovováno) - cca 33 m², pro 2 dospělé a až 2 děti; spací kout rodičů s manželskou postelí, který je oddělen dveřmi od dětského spacího koutu s rozkládacím lůžkem. Pokoje jsou dále vybaveny klimatizací, TV s plochou obrazovkou, trezorem, minibarem, telefonem s přímou volbou, WIFI, balkon.
* Rodinný pokoj Superior s balkonem orientovaný na moře (renovováno)- cca 33 m², pro 2 dospělé a až 2 děti; spací kout rodičů s manželskou postelí, který je oddělen dveřmi od dětského spacího koutu s rozkládacím lůžkem. Pokoje jsou dále vybaveny klimatizací, TV s plochou obrazovkou, trezorem, minibarem, telefonem s přímou volbou, WIFI zdarma, balkon.
* Family Standard Suite s balkonem - cca 46 m², pro 2 dospělé a až 3 děti, spací prostor rodičů oddělený od obývacího pokoje, další prostor na spaní pro 2 děti do 160 cm vysoké (palandy), možnost 3. dítě na spaní na rozkládací pohovce v obývací části, spací část rodičů má manželskou postel, klimatizace, TV s plochou obrazovkou, trezor, mini-bar, telefon, WIFI.

Ubytování

  • POLOHA: Hotel**** Falkensteiner Club Funimation BORIK**** : oblíbený all inclusive hotel v nádherném chorvatském letovisku Zadar, rekreační čtvrti Bórik, Hotel se skládá ze dvou navzájem propojených budov, má moderní vstupní halu v hlavní budově s 24 hodinovou recepcí.
  • VYBAVENÍ: hlavní bufetová restaurace renovovaná v roce 2018, nový Tramontana pool bar all inclusive, all inclusive Snack Bar, Barbara bar (ten je mimo all inclusive). Velká Beauty and Fitness area: vodní a dobrodružný svět Acquapura Thalasso & SPA Center Borik o rozloze 2.500 m² s vnitřními a venkovními vyhřívanými bazény, zážitkový bazén s tobogánem, vířivky, fitness, posilovna, finská sauna, aroma parní lázeň, různé místnosti pro procedury, solárium, relaxační místnost, sluneční terasa. V areálu se nachází bazénový areál s venkovním bazénem, zážitkovým bazénem s vodní skluzavkou a bazénem s protiproudem, sluneční terasa a snack pool bar - lehátka, slunečníky a osušky v areálu bazénů jsou zdarma. Pro sportovní aktivity jsou připraveny 4 tenisové kurty, multifunkční hřiště, herna (stolní tenis, šipky, kulečník), plážový volejbal, fitness centrum a vodní sporty na pláži. Pro děti je zde mini klub (od 3 let, v provozu zpravidla od května do září), dětský bazén, hřiště, diskotéka, speciální dětské menu v restauraci a různé animační programy a soutěže během dne. Denně se připravuje se zábava a sport, po „náročném“ dni čeká večerní zábava.
    Cca 100 metrů od hotelu vede 1.7 km dlouhá oblázkovo-písčitá pláž (spíše „hrubý písek“) s travnatými plochami ke slunění – lehátka, slunečníky za poplatek.
  • POKOJE: podrobnější popis pokojů v základním popisu pobytu
    * Dvoulůžkový pokoj Standard - cca 17–20 m², pro 2 osoby, některé s balkonem (dle dostupnosti), s manželskou postelí, klimatizací, TV s plochou obrazovkou, trezorem, minibarem, telefonem, WIFI
    * Dvoulůžkový pokoj Comfort (renovováno v roce 2018)
    * Dvoulůžkový pokoj Comfort Superior orientovaný na moře (renovováno)
    * Rodinný pokoj Standard
    * Rodinný pokoj Comfort s balkonem (renovováno)
    * Rodinný pokoj Comfort s balkonem orientovaný na moře (renovováno)
    * Rodinný pokoj Standard XL
    * Rodinný pokoj Superior s balkonem (renovováno)
    * Rodinný pokoj Superior s balkonem orientovaný na moře (renovováno)
    * Family Standard Suite s balkonem
  • check in od 15.00 // check out do 11.00

  • Stravování

    All inclusive plus
    - Bohatá snídaně formou pestrého bufetu
    - Oběd formou bufetu s různými dezerty, příprava některých pokrmů před hosty
    - Večeře formou bufetu – příprava některých pokrmů před hosty, speciální tematické večery
    - Nápoje během jídla z nápojových stanic - pivo a víno, voda, nealkoholické nápoje, káva, čaj (balená voda za příplatek)
    - Pravidelně doplňovaný minibar (voda a nealko nápoje)
    - Nápoje v all inclusive baru u bazénu Tramontana
    ** do 1.6. a od 30.09. otevřeno 8:00 do 23:00
    ** od 01.06. do 30.09. otevírací doba 8:00 - 24:00 (pivo, víno, voda, nealko, káva, čaj, koktejly, výběr domácích destilátů a prémiových značek)
    - Snack bar: otevřeno 11:30 – 18:30 (drobné občerstvení a nápoje)
    - Odpolední čas na kávu a čaj
    První službou je večeře v den příjezdu / poslední službou je oběd v den odjezdu.
    V kompetenci hotelu je možná úprava časů výše uvedených

    Doprava

    Bez dopravy. Vzdálenost cca:
  • z Brna 760 km
  • z Prahy 910 km
  • z Ostravy 930 km
  • V CENĚ

    • Ubytování (délka dle výběru)
    • all inklusive (viz. popis)
    • Vstup do wellness centra s bazény, saunami aj., fittness
    • WIFI
    • vstup na hotelovou pláž
    • Parkování
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    • Pokoj family standard suite - cena na vyžádání
    • pokoj obsazený pouze 1 osobou (2L standard, comfort, superior) - cena na vyžádání
    • Lázeňská taxa cca 1,4 /den/os. (12 až 17 let taxa 50%) / splatná na místě
    • Domácí mazlíček není povolen
    • lahvové nápoje, některé zahraniční alkoholické nápoje a některé zmrzliny
    • masáže, solárium, tenisové kurty, sportovní kurzy, organizované výlety do národních parků adt.
    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna (nepov. příplatek) - viz. nabídka CK
    • JEN pojištění storna (nepov. příplatek) = 3,8 % z ceny zájezdu

    PŘÍPLATKY

    • Pokoj orientovaný na moře: 2L comfort nebo rodinný comfort / osoba/noc (příplatek: 250 Kč)
    • Pokoj orientovaný na moře: rodinný superior / osoba/noc (příplatek: 200 Kč)

    SLEVY

    • Dítě do 5 let na přistýlce (3./se 2 dospělými) = zdarma
    • Sleva "stálý zákazník" pro plně platící osoby na pevném lůžku při přihlášení min. 50 dnů před odjezdem (mimo akční pobyty) - viz. podmínky CK
    Podrobnosti „Jak objednat“        termín možno přizpůsobit

    Další fotografie

    Turistické informace

    Výhody nabídky