Moře - wellness - turistika - NP Chorvatska s all inclusive - hotel Borik****, OBSAZENO / č.3803 - CK Turista

Moře - wellness - turistika - NP Chorvatska s all inclusive - hotel Borik****, OBSAZENO / č.3803

č. 3803

Exkluzivní turistický a poznávací zájezd s all inclusive do Chorvatska, využívá volno 28.9. a období „babího léta“. Horská a vysokohorská turistika mezi mořem, národními parky, divokými kaňony a vápencovými štíty pohoří Velebit . Rekreace, moře, koupání, wellness, výlety i nádherná…

8 - denní zájezd země: Chorvatsko
autobusem all inclusive 27.09.2023 cena od: 12 580
Exkluzivní turistický a poznávací zájezd s all inclusive do Chorvatska, využívá volno 28.9. a období „babího léta“. Horská a vysokohorská turistika mezi mořem, národními parky, divokými kaňony a vápencovými štíty pohoří Velebit. Rekreace, moře, koupání, wellness, výlety i nádherná turistika. To vše nabízí kouzelné chorvatské letovisko Zadar ležící u moře, ale také na dohled rozeklaným horským štítům. Klubový hotel**** all inclusive Falkensteiner Club Borik je situovaný přímo u dlouhé písečné/oblázkové pláže a spojuje jak „tradiční“ rekreaci u moře s možnostmi rekreační i horské turistiky (dokonce i horolezectví).

Oblíbené all inclusive je většinou spojováno se zájezdy pro milovníky „ležení na pláži“. Ale bohaté občerstvení, nápoje všeho druhu, bazény, wellness a zábava jistě přijdou vhod i po absolvování horské túry, či sestupu do divokého kaňonu.

Do půvabného historického centra Zadaru s kostelem sv. Donáta, katedrálou sv. Anastasie a starověkým římským fórem jsou to z hotelu jen 3 km (od hotelu pravidelné autobusové spojení, nebo příjemná procházka podél moře). Čarokrásný Národní park Paklenica s vápencovými skalami je vzdálen pouze 45 km. Za návštěvu stojí divoké soutěsky, jeskyně, horské chaty i vrcholy Malé a Velké Paklenice. Jsou zde náročné horolezecké terény (nejtěžší cesty zde vylezl Adam Ondra), ale také turisticky přístupné skalní vrcholy s dechberoucími výhledy na moře. O něco vzdálenější (především jízdou po dálnici) je kouzelný Národní park Krka s úžasnými vodopády, jezery a soutěskami. Láká jak ke krátké, „vycházkové“ návštěvě, tak k celodennímu výletu včetně návštěvy ostrovů s památkami, jeskyněmi apod. Tyto národní parky jsou povšechně známé. Ke své škodě mnozí turisté opomíjejí další okolní přírodní skvosty. Nejen milovníci filmů s Vinnetouem se určitě rádi podívají do krajiny plné bizarních skal a divokých soutěsek, kde se točily filmy podle románů Karla Maye. I když vrcholy mají své chorvatské názvy (např. štíty Tulove Grede), pro většinu to je slavný Nugget-tsil i se zbytky mohyly Vinnetouovy sestry Nšo-či. Pod hradbou těchto skal leží divukrásný kaňon řeky Zrmanja a Krupa s vodopády, 300 m vysokými skalními stěnami, nad kterým umístili filmaři rodné pueblo náčelníka Apačů. Do kaňonu lze sestoupit několika různě obtížnými stezkami (je tam dokonce i malá Via Ferrata), turisté tam najdou význačnou památku, Kudin most pocházející z přelomu 18. a 19. století, který 12-ti kamennými oblouky překonává řeku Krupa pod soustavou vodopádů. Mezi kaňonem a vrcholky Tulove Grede se nachází divoký vápencový hřeben o výšce až 1.000 m a v něm obrovská propast Jama Mamet hluboká takřka 200 m (největší v Chorvatsku). Do propasti skočil v roce 2004 s padákem známý dobrodruh Felix Baumgartner. To je jen velmi, velmi zúžený výčet turistických atraktivit v okolí Zadaru.

Většina těchto přírodních skvostů není příliš vzdálená od letoviska Zadar, tudíž při jejich dobře naplánované návštěvě nepřijdete o all inclusive služby nabízené hotelem. Samozřejmě se to netýká dvou náročnějších celodenních výletů (zde lze ale „lukulský oběd“ nahradit skromnějším turistickým balíčkem). Ať se jedná o milovníka pohodových vycházek, tak horského turistu, vždy jej po návratu čekají skvělé all inclusive služby hotelu Borik, jeho wellness centrum, kryté i venkovní bazény, mořská pláž, aquapark, sauny, kavárny, herny aj.

Je také možné se jen „rekreovat“, využívat bohaté služby hotelu a navštívit „pouze“ kouzelný Zadar a blízké, romantické přímořské okolí.

Nástupní místa a časy odjezdů ZDE


Upozornění: pro tento zájezd nejsou možná nástupní místa Frýdek-Místek, Příbor, Nový Jičín, Hranice.

Program

1. den: Odjezd ve 21.00 hodin z parkoviště vedle nádraží ČD Ostrava – Vítkovice, dále přes Olomouc, Brno, Vídeň a Slovinsko do Chorvatska (možnost zvolit dalších 5 nástupních míst).
2. den: V ranních hodinách příjezd do širokého chorvatského údolí řeky Lika pod východními svahy pohoří Velebit. Když k moří zůstává již jen necelých 50 km, z rozlehlé roviny se najednou zvedá 300 m nad okolním terénem obří skalisko Zir. Samotná hora připomíná monumenty ze známých westernů. Výstup na tento vrchol zahajuje turistický program zájezdu. Uprostřed, z počátku nenáročné výstupové cesty, je volně přístupná, velká jeskyně zakončená jezírkem. Zájemci o prohlídku by měli mít dobrou svítilnu. Výstup na štít není fyzicky náročný, poslední část vede částečně po vápenci a je zde několik složitějších, kratších prudších úseků (nutná dobrá obuv). Po sestupu průjezd tunelem Sveti Rok na přímořskou stranu masivu Velebit a pak krátký sjezd do letoviska Zadar. V pozdní odpoledne ubytování v hotelu Borik, začátek čerpání služeb all inclusive. Možnost koupání v bazénech, večerní zábava.
  • Následující dny: Horská a rekreační turistika v okolí Zadaru. Mimo plánovaných tras autobusových výjezdů jsou v okolí mnohé další možnosti úžasné turistiky rozličné obtížnosti. Bohužel je nelze všechny absolvovat během jednoho zájezdu. Odpoledne a večery (dle délky výletu) samozřejmě zůstanou k volnému, individuálnímu programu. Mimo využívání all inclusive se nabízí další bohaté služby hotelu, koupání, wellness, sport, zábava a samozřejmě potřebný odpočinek. Také okolí hotelu nabízí několik hezkých, krátkých procházek podél moře, s možností zastávky v místních kavárničkách. Některé procházky lákají i na krátké koupání v křišťálově průzračné mořské vodě (zde doporučujeme boty do vody).

  • 3. den: Celodenní výjezd na blízký čarokrásný Národní park Paklenica s úchvatnými skalními stěnami, jeskyněmi a horskými chatami. Možnost návštěvy obřího jaderného krytu určeného pro prezidenta Tita, který je dnes proměněn v zajímavé muzeum (věřme, že se nebude zpět měnit v kryt). Turistika rozličné obtížnosti, od lehké až po náročné výstupy. Přístupná jeskyně Manita peč, nad ní pomocí lan dostupný Zoljin kuk (847m). Nenáročné túry údolím k Planinarskemu domu Paklenica, výstupy na vyhlídky nad kaňonem. Všemu vévodí velmi exponovaně dostupný štít Aniča Kuk. Lépe přístupný je například nižší Veliki Vitrenik (433m) s úžasnými výhledy na moře.
    4. den: Výjezd na místa, která sice nejsou v národních parcích, přesto nabízí úžasné zážitky a zajímavosti. Nadchne nejen milovníky přírody, ale také příznivce těch „pravých“, starých filmů s Vinnetouem. Tento kratší výlet umožní více čerpat skutečně bohaté služby all inclusive v hotelu a odpoledne se věnovat rekreaci, wellness i „konzumaci“ a zábavě. Časově nenáročná vycházka bude směřovat nad divukrásný kaňon řeky Zrmanja s 300 m vysokými skalními stěnami, nad kterým umístili filmaři rodné pueblo náčelníka Apačů. Známá je především scéna, kdy nad kaňonem byli hlavní protagonisté připoutání ke „kůlům smrti“. Spodní tok Zrmanje sehrál roli řeky Rio Pecos, kde bojoval Old Shatterhand o život s náčelníkem Inču-čunou. Jen o několik kilometrů dále se nachází menší, ale také zajímavý kaňon řeky Krupa. Řeka doslova oplývá množstvím menších vodopádů. Po poměrně krátkém sestupu skalními stěnami nás čeká významná památka, Kudin most s 12-ti kamennými oblouky pocházející z přelomu 18. a 19. století. I tento menší kaňon nabízí mimo nejkratší možnosti sestupu a výstupu po shodné stezce i delší varianty s průchodem (někdy i dobrodružným po menší skále s lany) pohádkovým údolím. Některé varianty dokonce vyžadují i nenáročné přebrodění (byť za slunečného počasí spíše „suchou nohou“). Nad těmito menšími kaňony se vypínají jižní vrcholy pohoří Velebit.
    5. den: Odpočinkový den. Polodenní prohlídka středověkého centra Zadaru. Památky, muzea, vyhlídková místa, obchůdky, kavárničky. Příznivci romantických míst a historie zde mohou strávit i více času. Vlastní historické centrum Zadaru je dosažitelné cca 3 kilometrovou procházkou podél moře (nadchne také příznivce jachet, kterých zde kotví stovky), nebo pro ty unavené z túr několikaminutovou jízdou místní autobusovou dopravou (zastávka před hotelem). Ideální je zřejmě kombinace, do městečka pěšky a zpět po důkladné a trochu únavné prohlídce autobusem.
    6. den: Celodenní návštěva vzdálenějšího, nižšího a méně náročného Národního parku Krka. Přesto, že jsou zdejší skály nižší než v Paklenici, rozlehlý kaňon řeky Krka je doslova pohádkový. Vodopády, jezera, jeskyně, vodní mlýny, klášter. Dolní část parku v okolí městečka Skradin je bohužel většinou doslova přelidněna návštěvníky. Stačí však vyjet do romantické střední části v okolí vodopádu Roški slap a najdeme více klidu. Lze absolvovat sestup s úžasnými vyhlídkami z vesničky Bogatič kolem nádherné jeskyně Ozidana pecina do údolí k vodopádům a starému mlýnu. Déle možno pokračovat kaňonem oblíbenou, celkem 9 km dlouhou stezkou kolem Visovačského jezera ke kapli naproti romantickému ostrůvku Visovač s františkánským klášterem z 15. století. Pro putující přijede náš autobus. To však není všechno. Po zpáteční cestě můžeme navštívit vyhlídku a kaňon říčky Čikola. Je mimo národní park, to mu však neubírá na kráse. Kaňonem dokonce vede oblíbený klettersteig. Naším cílem však bude jen kratší vycházka k vyhlídce do dechberoucí propasti.
    7. den: Odjezdový den plně využívá speciální nabídky hotelu, možnosti prodloužení rekreace s all inclusive až do konce oběda. Pokoje je nutno opustit nejpozději až v 11 hodin (zavazadla lze uložit v „odkládací místnosti“ hotelu), až do oběda lze využívat všechny all incluive služby hotelu (bar, wellness, bazény, pláž, sprchy včetně převlékáren). Zájemci o pohodovou rekreaci mohou celé dopoledne věnovat odpočinku v bazénech, na pláži a baru. Naopak zájemci o historii stráví dopoledne návštěvou Zadaru, samozřejmě lze absolvovat kratší „rozlučkovou přímořskou vycházku“ a ještě stihnout koupání a bary. Ve 13 hodin následuje bohatý oběd včetně nápojů, který končí turistický program zájezdu. Kolem 14. hodiny uložení zavazadel do autobusu a následně odjezd. Na vyhlídkovém parkovišti pod monumentálními skalami Tulove Grede se krátce rozloučíme posledními výhledy na moře a skály. Dále pokračujeme přes Slovinsko a Rakousko do ČR.
    8. den: Příjezd přes Brno a Olomouc do Ostravy. Zde v brzkých ranních hodinách ukončení turistického zájezdu.
  • Turistiku a program je nutno přizpůsobit aktuálním povětrnostním podmínkám!

  • Ubytování

  • POLOHA: Hotel Falkensteiner CLUB FUNIMATION BORIK**** : oblíbený all inclusive hotel v letovisku Zadar, rekreační oblasti Borik. Cca 100 metrů od hotelu je 1.7 km dlouhá oblázkovo-písčitá pláž (spíše „hrubý písek“) s travnatými plochami ke slunění – zde lehátka, slunečníky za poplatek.
  • VYBAVENÍ: Hotel se skládá ze dvou navzájem propojených budov. Je zde hlavní bufetová restaurace renovovaná v roce 2018, nový Tramontana pool bar all inclusive, all inclusive Snack Bar, Barbara bar (ten je mimo all inclusive). Velká Wellness a Fitness area: vodní a dobrodružný svět Acquapura Thalasso & SPA Center Borik o rozloze 2.500 m² s vnitřními a venkovními vyhřívanými bazény, zážitkový bazén s tobogánem, vířivky, fitness, posilovna, finská sauna, aroma parní lázeň, různé místnosti pro procedury, solárium, relaxační místnost, sluneční terasa. V areálu se nachází bazénový areál s venkovním bazénem, zážitkovým bazénem s vodní skluzavkou a bazénem s protiproudem, sluneční terasa a pool bar - lehátka, slunečníky a osušky v areálu bazénů jsou zdarma. Pro sportovní aktivity jsou připraveny tenisové kurty, hřiště, herna (stolní tenis, šipky, kulečník), plážový volejbal, fitness centrum a vodní sporty na pláži. Pro děti je zde mini klub. Denně se nabízí rozličné programy, po „náročném“ dni čeká večerní zábava.
  • POKOJE:
    > dvoulůžkový pokoj Standard : cca 17–20 m², menší okna (směrem do parku, nebo hotelového centra) pro 2 osoby s manželskou postelí, klimatizací, TV s plochou obrazovkou, trezorem, minibarem, telefonem, WIFI zda>rma
    > dvoulůžkový pokoj Comfort: v celkově renovované modernistické budově, přibližně 17–20 m², pro 2 osoby, většinou s balkonem, klimatizace, TV s plochou obrazovkou, trezor, mini-bar, telefon, WIFI zdarma.
  • Stravování

    All inclusive:
  • Bohatá snídaně formou pestrého bufetu
  • Oběd formou bufetu s různými dezerty, příprava některých pokrmů před hosty
  • Odpolední občerstvení, jednoduché pokrmy ve Snack baru
  • Večeře formou bufetu – příprava některých pokrmů před hosty, speciální tematické večery
  • Nápoje během jídla z nápojových stanic - pivo a víno, voda, nealkoholické nápoje, káva, čaj
  • Pravidelně doplňovaný minibar na pokojích (voda a nealko nápoje)
  • Nápoje v all inclusive baru u bazénu Tramontana - otevřeno 10:00 do 24:00 (pivo, víno, voda, nealko, káva, čaj, koktejly, výběr domácích destilátů a prémiových značek)
  • Snack bar – otevřeno v odpoledních hodinách (menší občerstvení, jednoduché pokrmy)

  • Doprava

    Autobusem
  • Odjezd v 21.00 hod. od železničního nádraží Ostrava-Vítkovice.
  • Další nástupní místa, na nichž autobus zastavuje pouze v případě jejich uvedení v SoZ, jsou po trase: Frýdek-Místek, Příbor, Nový Jičín, Hranice, Olomouc, Prostějov, Výškov, Brno, Mikulov. Časy a přesná místa odjezdu jsou k dispozici na webu, odkaz na něj v popisu tohoto zájezdu.
  • Přeprava s krátkými přestávkami přes Olomouc a Brno přímo do Rakouska a Chorvatska. V průběhu cesty jsou plánovány pravidelné přestávky po 3 - 4 hodinách nepřetržité jízdy na čerpacích/rest stanicích, na cca 10-15 minut. Přesnější informace k nim jsou sděleny v průběhu cesty dle dopravní situace.
  • Možnost zakoupení místenky
  • Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

    V CENĚ

    • Doprava autobusem včetně výletů
    • 5x ubytování
    • 5 x all inclusive
    • WIFI
    • Vedoucí zájezdu
    • Pobytová taxa
    • Pojištění CK proti úpadku
    • Garanční fond
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    • lahvové nápoje, vybrané prémiové nápoje a některé zmrzliny
    • masáže, solárium, tenisové kurty, sportovní kurzy.
    • místní taxy (platba na místě)

    PŘÍPLATKY

    • místenka v autobuse (nepovinný příplatek) (příplatek: 150 Kč)
    • komplexní cestovní poj. včetně poj. storna "K5SN" (nepov. příplatek) / os. (příplatek: 408 Kč)
    • ke komplexnímu pojištění připojištění COVID "P" (příplatek: 208 Kč)

    SLEVY

    • sleva "first minute" při přihlášení do 15.4.2023 (viz. podmínky CK) (sleva: -300 Kč)
    Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

    Vysvětlivky

    • 2-ST: Osoba v 2-lůžkovém pokoji STANDARD (bez přistýlky) /os.
    • 2-COM: Osoba v 2-lůžkovém pokoji COMFORT (bez přistýlky) / os.
    • 1-ST: Osoba v 1-lůžkovém pokoji STANDARD /os.

    Výhody nabídky