Turistika v Alpách - Korutany - hotel Laerchenhof *** , turistická karta a pláž v ceně/ č.7211 - CK Turista

Turistika v Alpách - Korutany - hotel Laerchenhof *** , turistická karta a pláž v ceně/ č.7211

č. 7211

Turistický zájezd do Alp , vysokohorská turistika, cykloturistika v Alpách i pohodlná rekreace s koupáním. Ubytování v oblíbeném hotelu Lärchenhof poblíž čarokrásného jezera Millstätter See , nedaleko exkluzívních lázní Bad Kleinkirchheim . Turisté i cyklisté v okolí naleznou třítisícové…

6,7 - denní zájezd země: Rakousko
bez dopravy polopenze 19.08.2015 cena od: 7 480
Turistický zájezd do Alp, vysokohorská turistika, cykloturistika v Alpách i pohodlná rekreace s koupáním. Ubytování v oblíbeném hotelu Lärchenhof poblíž čarokrásného jezera Millstätter See, nedaleko exkluzívních lázní Bad Kleinkirchheim. Turisté i cyklisté v okolí naleznou třítisícové alpské štíty (nejvyšší štít Rakouska Grossglockner), ledovce (Mölltal), ale i nižší, jednoduše dostupné dvoutisícovky a skvělé cyklostezky. Samozřejmě také divoké soutěsky, vodopády, lanovky, muzea. Jezero nabízí skvělé koupání v křišťálově čisté vodě (jedná se o pitnou vodu) od června do září (v srpnu dosahuje teplota vody až 27 °C). Milovníci romantiky a památek neopomenou navštívit středověké městečko Millstatt a další zajímavosti v okolí. Okolí jezera je mimořádně vhodné také pro cykloturistiku (výlety takřka po rovině až po možnost stoupání do alpských kopců). Krásná dovolená v jižních Alpách.

Dále je zde speciální turistická Korutanská karta, která Vám umožní navštívit a poznat co možná nejvíce turistických atrakcí (lanovky, muzea, parníky, hrady, soutěsky atd.), které jsou pro držitele karty zdarma.

V rámci korutanské karty máte zdarma:
- 14 vysokohorských lanových drah, včetně ledovce Mölltal
- Plavbu parníky a motorovými loděmi po 5 kouzelných jezerech (včetně Millstättersee )
- Návštěvu 15 otevřených i krytých koupališť
- Návštěvu 5 zoologických zahrad
- Návštěvu 50 muzei a několika hradů
- Návštěvu několika městských i horských rozhleden
- Návštěvu 2 čarokrásných jeskyní a 2 soutěsek
- Slevu na dalších 50 turistických atrakcí v Korutanech

NÁVRH PROGRAMU POBYTU
Návrh turistického programu s využitím Korutanské karty (každý turista i cyklista si jej samozřejmě může dle libosti upravit). Samozřejmě je možné jej libovolně upravit. Na všechny tučně označené atrakce platí Korutanská karta (jejich využití je pro Vás zdarma). Ke Korutanské kartě obdržíte podrobnou příručku s detailním popisem turistických cílů.

Výjezd lanovkami (a následné vysokohorské vycházky nebo túry): štít Reißeck (2 965 m – odvážně vedenou kolejovou lanovkou do 2 250 m), štít Schareck (3 122 m - lanovkou na ledovec do 2 800 m) a výstup na Modereck (2 932 m) případně až na Krumikees (3 103 m) v okolí Großglockneru, štít Goldeck (lanovkou do 2 000 m), výjezd lanovkou na vyhlídkový vrchol Gerlitzen do výše 1 900 m, výjezd lanovkou Verditz – Schwarzsee na vyhlídku do výše 1 900 m. Štít Ankogel (3 250 m - do 2 700 lanovkou). Štít Schareck 3 122 m nad ledovcem Mölltal (do 2 800 m lanovkou). Přejezd do světoznámých lázní Bad Kleinkirchheim, zde lanovkou na vyhlídku ve výšce 2 100 m.

Plavba velkou výletní lodí po řece Drávě z Villachu. Prohlídka historického centra Klagenfurtu, výstup na vyhlídkovou věž. Návštěva největšího rakouského Reptilzoo (hadi, krokodýli, pavouci) a menšího Dinoparku. Plavba po jezeře Millstätter See. Návštěva kouzelné soutěsky Raggaschlucht. Výjezd úžasnou vysokohorskou silnicí Malta-Hochalm-Strasse mezi vodopády a skalními stěnami k vysokohorskému jezeru. Po zpáteční cestě návštěva dětského přírodního zábavního parku (visuté mosty, dětské městečko aj.), nebo muzea vozů Porsche. Ve městě Spittal prohlídka největší modelové železnice v Rakousku (600 m kolejí), muzeum v zámku Porcia. A další desítky turistických atrakcí.

Ubytování

Pension – hotel*** Laerchenhof je menší, útulný, rodinný hotel ve středisku Dobriach, cca kilometr od alpského jezera Millstätter See. Je zde restaurace, zahrada, malý bar. Hostům nabízí výbornou polopenzi, zahradu, WIFI v baru, zdarma zapůjčení kol a zdarma vstup na pláž u jezera.

  • Pěkné dvoulůžkové pokoje (některé s možností 1-2 přistýlek) jsou vybaveny sprchou/WC, TV, většina má balkón


  • Stravování

    polopenze: snídaně formou bufetu, večeře menu o 3 chodech


    Doprava

    Bez dopravy. Vzdálenost cca:
  • z Brna 470 km
  • z Prahy 520 km
  • V CENĚ

    • Ubytování s polopenzí - délka dle výběru
    • Korutanská karta
    • Vstup na pláž
    • Zapůjčení kol
    • pojištění insolvence CK
    • DPH

    CENA NEZAHRNUJE

    • 1-lůžkový pokoj s příplatkem - na vyžádání
    • Jedou-li se 2 dospělými více než 2 děti = cena dětí na vyžádání
    • Cestovní pojištění (nepov. příplatek) - viz. nabídka CK

    SLEVY

    Podrobnosti „Jak objednat“        termín možno přizpůsobit

    Další fotografie

    Turistické informace

    Výhody nabídky